Ατελώς και κατά προτεραιότητα η αντικατάσταση των διαβατηρίων των πυρόπληκτων

Ατελώς και κατά προτεραιότητα η αντικατάσταση των διαβατηρίων των πυρόπληκτων
Καμένη κατοικία από τη φονική πυρκαγιά στο Μάτι Αττικής, Πέμπτη 26 Ιουλίου 2018. Στους 83 αυξήθηκε ο αριθμός των θυμάτων από τις φονικές πυρκαγιές στο Μάτι, καθώς πριν από λίγο, όπως ανακοίνωσε το υπουργείο Υγείας, κατέληξε ακόμη ένας άνδρας 73 ετών, νοσηλευόμενος στη ΜΕΘ του ΚΑΤ. ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΣΥΜΕΛΑ ΠΑΝΤΖΑΡΤΖΗ

Ανακοίνωση του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη για την αντικατάσταση των κατεστραμμένων διαβατηρίων που ήταν σε ισχύ.

Για τα διαβατήρια που καταστράφηκαν από τις πυρκαγιές της 23ης Ιουλίου στην Αττική, αποφασίστηκε η ατελής και κατά προτεραιότητα αντικατάσταση τους, αναφέρει σε ανακοίνωσή του το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση: «Πιο συγκεκριμένα παρέχεται η δυνατότητα στους πυρόπληκτους πολίτες, εφόσον το επιθυμούν, να αντικαταστήσουν μέχρι και την 31-12-2018 τα καταστραμμένα διαβατήρια, που ήταν σε ισχύ. Τα νέα διαβατήρια θα έχουν χρονική ισχύ αντίστοιχη των καταστραφέντων.

Η έκδοση – αντικατάσταση των διαβατηρίων πραγματοποιείται ατελώς (χωρίς την καταβολή παραβόλου), ενώ παράλληλα δεν τηρείται και το προβλεπόμενο από τη νομοθεσία σε περίπτωση απώλειας, χρονικό διάστημα για επανέκδοση.

Διευκρινίζεται ότι για την έκδοση των διαβατηρίων, πλην των προβλεπόμενων δικαιολογητικών, απαιτείται και βεβαίωση αστυνομικής ή άλλης αρμόδιας Αρχής περί καταστροφής του διαβατηρίου από τις πυρκαγιές».