«Αθάνατος» στο Hall of Fame ο Black Mamba

«Αθάνατος» στο Hall of Fame ο Black Mamba
epa08169311 (FILE) - Los Angeles Lakers player Kobe Bryant walks down court during an NBA basketball game between the Los Angeles Lakers and the Oklahoma City Thunder at the Chesapeake Energy Arena in Oklahoma City, Oklahoma, USA, 11 April 2016 (re-issued 27 January 2020). Kobe Bryant died in a helicopter crash in Calabasas, California, USA on 26 January 2020. EPA/LARRY W. SMITH SHUTTERSTOCK OUT *** Local Caption *** 52696394 Photo: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Εκεί, όπου ούτως ή άλλως ήταν η θέση του, βρίσκεται από τα ξημερώματα της Κυριακής (16/05) ο αδικοχαμένος Κόμπι Μπράιαντ.

Μέσα σε κλίμα συγκίνησης και έντονων συναισθημάτων, ο αείμνηστος Κόμπι Μπράιαντ πέρασε στο Πάνθεον των κορυφαίων του μπάσκετ, στο Naismith Memorial Hall of Fame.

Εκεί, όπου ούτως ή άλλως ήταν η θέση του, βρίσκεται από τα ξημερώματα της Κυριακής (16/05) ο αδικοχαμένος Κόμπι Μπράιαντ. Περίπου 16 μήνες μετά το τραγικό αεροπορικό δυστύχημα που σόκαρε όλο τον πλανήτη και είχε την κατάληξη που όλοι γνωρίζουν με τον θάνατο του αστέρα των LA Lakers, της κόρης του και των υπόλοιπων επιβαινόντων στο μοιραίο ελικόπτερο, ο «Black Mamba» έγινε μέλος του Naismith Memorial Hall of Fame.

Παρόντος του κορυφαίου μπασκετμπολίστα όλων των εποχών, Μάικλ Τζόρνταν, ο οποίος ήταν αδύνατο ν’ απουσιάσει από την τελετή, η γυναίκα του Κόμπι, Βανέσα Μπράιντ, έβαλε τον σύζυγό της στο Πάνθεον του αθλήματος.

«Ο Κόμπι σε θαύμαζε. Το να είσαι εδώ, σημαίνει πολλά για εμάς» ήταν τα πρώτα λόγια της συγκινημένης Βανέσα Μπράιαντ προς τον Air Jordan. ενώ συνέχισε λέγοντας: «Μακάρι ο άνδρας μου να ήταν εδώ για να λάβει αυτό το βραβείο. Και αυτός και η Τζίτζι άξιζαν να βρίσκονται εδώ για να παρακολουθήσουν την τελετή. Είναι σαν να τον βλέπω να παίρνει το βραβείο και να λέει τα δικά του.

Δεν θα υπάρξει άλλος σαν τον Κόμπι. Ήταν μοναδικός. Τα στατιστικά του μιλούν από μόνα τους, δεν έκοψε ποτέ δρόμο όταν κάτι αφορούσε το μπάσκετ. Τον θυμάμαι να λέει ότι ο κόσμος έβαλε στην άκρη κάποια χρήματα για να τον δει, ίσως για μία φορά, δεν ήθελε να μένει εκτός αγώνων.

Το σημαντικότερο κατόρθωμά του ήταν ότι έγινε ο καλύτερος πατέρας για τα κορίτσια του. Σε κάθε ζωή, πάλι εσένα θα διάλεγα. Συγχαρητήρια μωρό μου, τα κατάφερες, είσαι στο Hall of Fame τώρα. Είσαι ένας αληθινός πρωταθλητής, όχι απλώς ένας MVP. Είσαι ένας σπουδαίος. Είμαι περήφανη για εσένα, θα σε αγαπώ για πάντα Κόμπι Μπιν Μπράιαντ».

Ήταν όλοι εκεί. Ο Τζόρνταν δεν μπορούσε να κρύψει τη συγκίνησή του. Ο Τζούλιους Έρβινγκ, ο Μάτζικ Τζόνσον, ο Χακίμ Ολάτζουον, ο Αλόνζο Μούρνινγκ, από τους νεότερους ο Ντοκ Ρίβερς, ο Ντάνι Έιντζ, ο Πάου Γκασόλ και πολλοί άλλοι που με την παρουσία τους τίμησαν τον Μπράιαντ.

Στο τέλος, όλοι μαζί φώναξαν «Κόμπι, Κόμπι, Κόμπι» ως φόρο τιμής στον μεγάλο απόντα, τον άνθρωπο που «έφυγε», αλλά στην πραγματικότητα θα είναι για πάντα εδώ διότι οι θρύλοι ποτέ δεν πεθαίνουν. 

Στο Hall of Fame μπήκαν επίσης, ο Κέβιν Γκαρνέτ, ο Τιμ Ντάνκαν, η πολυνίκης προπονήτρια του NCAA, Μπάρμπρα Στίβενς, ο πολυνίκης προπονητής του NCAA, Έντι Σάτον και η σπουδαία πρώην σούπερσταρ του WNBA, Ταμίκα Κάτσινγκς.

Ο Κέβιν Γκαρνέτ ανέφερε: «Για το μόνο που μετανιώνω, είναι που δεν έδωσα ένα πρωτάθλημα στη Μινεσότα. Ευχαριστώ όλους τους fans. Όλους. Αυτούς που με υποστήριξαν, εκείνους που με αποδοκίμασαν, εσείς κάνετε εμάς τους αθλητές αθάνατους. Έπαιξα σκληρά, έπαιξα με πάθος. Συγχαρητήρια Τιμ (Ντάνκαν), σε ευχαριστώ για τις μονομαχίες, με ανέβασες σε άλλο επίπεδο. Συγχαρητήρια Κόμπι, συγχαρητήρια Βανέσα».

Ο Τιμ Ντάνκαν, από την άλλη, δεν είχε όρεξη για λόγους και αναφορές, για ευχαριστίες και μηνύματα σε προπονητές, συμπαίκτες κι αντιπάλους. «Έχω παίξει σε τελικούς και σε Game 7, τόσο άγχος δεν είχα ποτέ σε όλη μου τη ζωή. Ευχαριστώ τον Κόμπι και τον Γκαρνέτ που με βοήθησαν να δείξω τον καλύτερό μου εαυτό” ήταν τα λόγια του Timmy, με τον Γκρεγκ Πόποβιτς να φεύγει από το Σαν Αντόνιο, να αφήνει την ομάδα του στα χέρια των συνεργατών του (σ.σ. οι Σπερς έπαιζαν με το Φοίνιξ)ς και να παρακολουθεί την διαδικασία συγκινημένος από τα λόγια του ανθρώπου που του άλλαξε τη ζωή και την καριέρα.