Athens Plaza: Σε εξέλιξη το πρόγραμμα εκσυγχρονισμού του ξενοδοχείου

Athens Plaza: Σε εξέλιξη το πρόγραμμα εκσυγχρονισμού του ξενοδοχείου

Συνεχίζεται από το 2010 το εκτεταμένο πρόγραμμα εκσυγχρονισμού των εγκαταστάσεων προϋπολογισμού 5 εκατ. ευρώ.

Υψηλές πληρότητες συνοδεύουν και για το 2018 τη δραστηριότητα του ξενοδοχείου Athens Plaza, που βρίσκεται στο κέντρο της Αθήνα και ανήκει στον όμιλο Βαρδινογιάννη, όπως τονίστηκε σήμερα σε συνάντηση της διοίκησης με δημοσιογράφους.

Όπως τόνισε η γενική διευθύντρια του ξενοδοχείου Αφροδίτη Αρβανίτη, οι πληρότητες κυμαίνονται στο 75%, με τη στρατηγική της προσφοράς να εστιάζεται στην παροχή υψηλής ποιότητας υπηρεσιών με τιμές που κάνουν πράξη το «Value For Money» (βέλτιστη σχέση ποιότητας/τιμής).

To Athens Plaza «τρέχει» από το 2010 εκτεταμένο πρόγραμμα εκσυγχρονισμού των εγκαταστάσεων προϋπολογισμού 5 εκατ. ευρώ, χωρίς ωστόσο να έχει διακόψει τη λειτουργία του μέχρι σήμερα. Αυτό, όπως σημείωσε η κ. Αρβανίτη, αποτυπώνεται και στα αποτελέσματα του ξενοδοχείου που και για το 2017 αλλά και για το 2018 θα είναι κερδοφόρο. Χαρακτηριστικό δείγμα της ανακαίνισης που λαμβάνει χώρα αυτό το διάστημα είναι και η ανανεωμένη προεδρική του σουίτα, που μόλις το προηγούμενο διάστημα υποδέχτηκε τον πρώτο της πελάτη.

Σε ό,τι αφορά την πελατειακή βάση του ξενοδοχείου, η ελληνική αγορά πρωταγωνιστεί, ενώ ειδική μνεία γίνεται και για τους εξ Αμερικής πελάτες του. Το 25% είναι επαναλαμβανόμενοι πελάτες, ενώ η διοίκηση του ξενοδοχείου δίνει έμφαση και στην αγορά της Μέσης Ανατολής. Εστιάζοντας στο χτίσιμο του τζίρου, έμφαση δίνεται στο σκέλος των υπηρεσιών εκτός της φιλοξενίας (Food & Beverages) το οποίο συνεισφέρει το 30% στον κύκλο εργασιών.

Το Athens Plaza διαθέτει 182 δωμάτια με 367 κρεβάτια.