Η Αθηναϊκή Ζυθοποιία «εφοδιΑΖει» 20 μικρομεσαίες επιχειρήσεις

Η Αθηναϊκή Ζυθοποιία «εφοδιΑΖει» 20 μικρομεσαίες επιχειρήσεις

Ολοκληρώθηκε το πρόγραμμα εκπαίδευσης και κατάρτισης επιχειρήσεων της εταιρείας.

Ο δρόμος για την εξωστρέφεια άνοιξε για 20 μικρομεσαίες επιχειρήσεις της Πελοποννήσου και Δυτικής Ελλάδας με την επιτυχημένη ολοκλήρωση του προγράμματος εκπαίδευσης και συμβουλευτικής «εφοδιΑΖουμε», που υλοποίησε η Αθηναϊκή Ζυθοποιία στην Πάτρα, σε συνεργασία με την Ελληνική Εταιρία Διοικήσεως Επιχειρήσεων (ΕΕΔΕ) και υπό την αιγίδα του Επιμελητηρίου Αχαΐας.

Μέσα από συνολικά 160 εκπαιδευτικές ώρες ομαδικών σεμιναρίων και ατομικής συμβουλευτικής σε τοπικούς επιχειρηματίες και στελέχη μικρομεσαίων επιχειρήσεων του αγροδιατροφικού τομέα από την Πελοπόννησο και τη Δυτική Ελλάδα, οι συμμετέχοντες απέκτησαν την απαραίτητη τεχνογνωσία για τη διεθνοποίηση της επιχείρησης τους, την αξιολόγηση της εξαγωγικής τους ετοιμότητας και τον προγραμματισμό της εξαγωγικής τους δραστηριότητας. Παράλληλα, έλαβαν τα απαραίτητα εφόδια για τη λήψη επιχειρησιακών αποφάσεων σε πρακτικά θέματα εξωστρέφειας.

Η πλατφόρμα δράσεων «εφοδιΑΖουμε» παρέχει υποστήριξη, κατάρτιση και τεχνογνωσία σε νέους, επιχειρηματίες και παραγωγούς κριθαριού στις πόλεις που βρίσκονται οι μονάδες της Αθηναϊκής Ζυθοποιίας, δηλαδή στην Αθήνα, στη Θεσσαλονίκη και στην Πάτρα και είναι μέρος της στρατηγικής Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης της εταιρείας. Αποτυπώνει το σύγχρονο μοντέλο ανάπτυξης που έχει υιοθετήσει η Αθηναϊκή Ζυθοποιία, το οποίο συνδυάζει την πολυετή και συνεχή συνεισφορά σε τοπικό επίπεδο με τη σύγχρονη ελληνική επιχειρηματικότητα που οραματίζεται νέες περιοχές ανάπτυξης.

Τον απολογισμό του προγράμματος παρουσίασε ο διευθύνων σύμβουλος της Αθηναϊκής Ζυθοποιίας, Ζωούλλης Μηνά, σε ειδική εκδήλωση που διοργανώθηκε στο Επιμελητήριο Αχαΐας, παρουσία του αντιπεριφερειάρχη Αγροτικής Ανάπτυξης της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας Παναγιώτη Πλατανιά, του αντιπεριφερειάρχη Ανάπτυξης & Επιχειρηματικότητας της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας Γεώργιου Αγγελόπουλου, του προέδρου & διευθύνοντα συμβούλου του Οργανισμού Λιμένος Πατρών Κωνσταντίνου Πλατυκώστα, του πρόεδρου του Επιμελητηρίου Αχαΐας Πλάτωνα Μαρλαφέκα, του προέδρου του Επιμελητηρίου Ηλείας Κωνσταντίνου Νικολούτσου, του προέδρου της Ελληνικής Εταιρίας Διοίκησης Επιχειρήσεων Κωνσταντίνου Λαμπρινόπουλου, του Γενικού Διευθυντή της Ελληνικής Εταιρίας Διοίκησης Επιχειρήσεων Αθανάσιου Ρούλια, των επιχειρήσεων που έλαβαν μέρος, εκπροσώπων και φορέων της τοπικής αυτοδιοίκησης, καθώς και δημοσιογράφων.

Ο υφυπουργός Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας, Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος, χαιρετίζοντας με γραπτή του δήλωση την εκδήλωση, ανέφερε σχετικά: «Χωρίς εσάς, η προσπάθεια για την έξοδο από την κρίση και την ύφεση δεν θα είχε αποτέλεσμα. Μαζί σας, η ανάκαμψη της οικονομίας μας και η νέα περίοδος ανάπτυξης για την πατρίδα μας θα γίνει πραγματικότητα. Για τους λόγους αυτούς, σας συγχαίρω για την πρωτοβουλία σας, την οποία ελπίζω να συνεχίσετε και στο μέλλον».