Η Αθηναϊκή Ζυθοποιία εστιάζει στην διάθεση μη αλκοολούχων ποτών

Η Αθηναϊκή Ζυθοποιία εστιάζει στην διάθεση μη αλκοολούχων ποτών

Νέα  καινοτόμα προϊόντα και συσκευασίες μικροζυθοποιίας.

Με μικρή αύξηση των μεριδίων της αλλά και με κερδοφορία, μετά από ζημίες που εμφάνισε το 2013, αναμένεται να ολοκληρώσει τη φετινή χρονιά η εταιρεία Αθηναϊκή Ζυθοποιία.

Παράλληλα, σύμφωνα με όσα ανέφερε εχθές ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας, Ζωούλλης Μηνά, κατά τη διάρκεια συνάντησης με δημοσιογράφους, η εταιρεία για το 2015 θα ξεκινήσει τη διάθεση μη αλκοολούχων ποτών με βύνη και στην Ελλάδα. Σημειώνεται ότι η εταιρεία παράγει ήδη το μη αλκοολούχο ποτό με βύνη Fayrouz στην Ελλάδα το οποίο εξάγει κυρίως σε μουσουλμανικές χώρες.

Επίσης, τον Ιανουάριο θα ξεκινήσει πιλοτική παραγωγή στο μικροζυθοποιείο στις εγκαταστάσεις της Αθήνας, το οποίο ολοκληρώθηκε πρόσφατα και από τον Φεβρουάριο θα διατίθενται στην εγχώρια αγορά μια σειρά κωδικών μπίρας με νέες συνταγές και πρωτοποριακές τεχνικές ζυθοποίησης για καινοτόμα προϊόντα και συσκευασίες.

Όσον αφορά στον επενδυτικό της σχεδιασμό, η εταιρεία σε βάθος τριετίας έχει προβλέψει κεφάλαια 58 εκατ. ευρώ που αφορούν κυρίως σε εξοπλισμό των μονάδων, ψυγεία και μηχανές draft.

Κληθείς να σχολιάσει τις πολιτικές εξελίξεις, ο κ. Μηνά ανέφερε ότι η οι κρίσιμες στιγμές που βιώνει η χώρα προβληματίζει τις επιχειρήσεις. Εξέφρασε ωστόσο την πεποίθησή του ότι τα προβλήματα θα λυθούν επισημαίνοντας ότι «με τη συνεργασία και μόνο με αυτό το δρόμο μπορούν να βρεθούν λύσεις προς όφελος της οικονομίας». Ωστόσο υπογράμμισε ότι η εταιρεία προτίθεται να συνεχίσει τις επενδύσεις στην Ελλάδα και την ανάπτυξη των εργασιών της.

Για τη φετινή χρονιά υπάρχει ικανοποίηση από τη διοίκηση αναφορικά με την πορεία των πωλήσεων καθώς σημειώνουν κάμψη 1,5% τη στιγμή που η κατανάλωση στο σύνολο της αγοράς μπίρας υποχωρεί με ρυθμούς της τάξης του 3%, λόγω αβεβαιότητας και του περιορισμού του διαθέσιμου εισοδήματος.

Η Αθηναϊκή Ζυθοποιία στον κλάδο της μπίρας εμφανίζει μερίδιο αγοράς 53% και το 2013 οι πωλήσεις της ανήλθαν στα 317 εκατ. ευρώ.

Δείτε τη λίστα με τις 100 μεγαλύτερες εταιρείες στην Ελλάδα για την περασμένη χρονιά