Το ασύλληπτο ποσό που έβγαλε ο Κριστιάνο Ρονάλντο το 2015

Το ασύλληπτο ποσό που έβγαλε ο Κριστιάνο Ρονάλντο το 2015

Ο Πορτογάλος άσος δημοσιοποίησε τα οικονομικά του στοιχεία στον απόηχο των κατηγοριών για φοροδιαφυγή.

Ο Κριστιάνο Ρονάλντο προχώρησε σε δημοσίευση των οικονομικών του στοιχείων, τα οποία έδειξαν ότι το αστέρι της Ρεάλ, απέκτησε εισόδημα άνω των 225 εκατομμυρίων δολαρίων το 2015. Ο Ρονάλντο ήρθε αντιμέτωπος με κατηγορίες φοροδιαφυγής καθώς μια κοινοπραξία διεθνών μέσων ενημέρωσης υποστήριζε ότι ο Πορτογάλος ποδοσφαιριστής έκρυβε 150 εκατομμύρια ευρώ στις Βρετανικές Παρθένες Νήσους.

Ωστόσο, ο ίδιος, έδωσε στη δημοσιότητα τα λεπτομερή οικονομικά του αρχεία τα οποία είχαν ήδη περάσει από τις ισπανικές φορολογικές αρχές.

Η διαδικασία, που είναι γνωστή ως «Model 720», έδειξε ότι ο Ρονάλντο έβγαλε νόμιμα 203.7 εκατομμύρια ευρώ εκτός Ισπανίας και κράτησε τα 23.5 εκατομμύρια εντός της χώρας.

«Το έγγραφο αυτό, επιβεβαιώνει ότι η ισπανική εφορία είχε πλήρη γνώση για τα εισοδήματα του Ρονάλντο. Στο εξής, ο παίχτης δεν πρόκειται να κάνει καμία δήλωση σχετικά με το θέμα» δήλωσαν οι εκπρόσωποί του.

«Όπως γράφτηκε τις τελευταίες ημέρες, ο άσσος του ποδοσφαίρου είναι ενήμερος σχετικά με τις φορολογικές του υποχρεώσεις από την αρχή της καριέρας του και σε όλες τις χώρες στις οποίες είχε συνεργασίες, δεν είχε ποτέ κανένα πρόβλημα με τις οικονομικές υπηρεσίες. Η επικοινωνία αυτή, η οποία δεν είναι υποχρεωτική βάσει νόμου, αποδεικνύει ότι Ρονάλντο και οι εκπρόσωποί του συνεργάστηκαν με τις αρχές στο πλαίσιο της διαφάνειας και της νομιμότητας».

Ο ίδιος ο αστέρας, είχε αφήσει να εννοηθεί ότι δεν τίθεται κανένα θέμα ενοχής λέγοντας σε συνέντευξή του σε τηλεοπτικό σταθμό «Νομίζεται ότι ανησυχώ; Όποιος δεν χρωστάει τίποτα, δεν φοβάται τίποτα».

Η απάντηση σχετικά με το θέμα ήρθε και από πλευράς της ομάδας η οποία σε ανακοίνωσή της έγραψε « Η Ρεαλ Μαδρίτης απαιτεί τον μέγιστο σεβασμό προς τους παίχτες σαν το Κριστιάνο Ρονάλντο, η συμπεριφορά του οποίου έχει υπάρξει υποδειγματική κατά τη διάρκεια της συνεργασίας του με την ομάδα».