Ατομικό φακέλωμα για κάθε φορολογούμενο

Ατομικό φακέλωμα για κάθε φορολογούμενο

Οι φορολογικές αρχές θα παρακολουθούν στο εξής διαχρονικά την εξέλιξη των εισοδημάτων, του επιπέδου διαβίωσης και της περιουσιακής κατάστασης των πολιτών.

Ατομικό φάκελο με τα εισοδήματα, όλα τα περιουσιακά στοιχεία καθώς και τις δαπάνες δημιουργεί η Εφορία, γεγονός που οδηγεί στο τέλος των τεκμηρίων διαβίωσης από το 2015.

Το 2014 είναι η τελευταία χρονιά που τα τεκμήρια διαβίωσης για κατοικίες, αυτοκίνητα, σκάφη αναψυχής, πισίνες, ιδιωτικά σχολεία και οικιακές βοηθούς λαμβάνονται υπόψη για τον προσδιορισμό του εισοδήματος των φορολογουμένων.

Το υπουργείο Οικονομικών επιστρατεύει νέα “εργαλεία” για τον υπολογισμό των καθαρών εισοδημάτων και της φορολογητέας ύλης.

Πρόκειται για τις έμμεσες τεχνικές ελέγχου που ήδη εφαρμόζονται και το ηλεκτρονικό περιουσιολόγιο το οποίο θα είναι έτοιμο εντός του Απριλίου του 2015.

Με βάση το περιουσιολόγιο θα γίνεται ηλεκτρονικός έλεγχος του πόθεν έσχες για τα εισοδήματα και την περιουσία 8,5 εκατομμυρίων φορολογουμένων και θα παρακολουθούνται όλες οι συναλλαγές, καθώς και η καταναλωτική συμπεριφορά τους.

Διαβάστε περισσότερα στο news247.gr