Η «ατζέντα» του πρωθυπουργού στις Βρυξέλλες

Η «ατζέντα» του πρωθυπουργού στις Βρυξέλλες

Διαδοχικές συναντήσεις με Μπαρόζο, Σουλτς, Φαν Ρομπάι και Αλμούνια θα έχει αύριο ο Αντώνης Σαμαράς.

Οι τελευταίες πολιτικές και οικονομικές εξελίξεις στην Ελλάδα, καθώς και θέματα σχετικά με την επικείμενη ελληνική προεδρία του Συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης, θα συζητηθούν κατά τη διάρκεια της αυριανής συνάντησης του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά με τον πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο στις Βρυξέλλες.

Οι επαφές του Έλληνα πρωθυπουργού στη βελγική πρωτεύουσα θα ξεκινήσουν με τη συνάντησή του με τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Μάρτιν Σουλτς, στις 12:00 (ώρα Ελλάδας). Η συνέντευξη Τύπου των δύο ανδρών έχει προγραμματιστεί για τις 12:30 (ώρα Ελλάδας).

Στη συνέχεια, ο πρωθυπουργός θα μεταβεί στην έδρα της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, προκειμένου να συναντήσει τον Ζοζέ Μπαρόζο. Σύμφωνα με την εκπρόσωπο της Επιτροπής, μετά τη συνάντησή τους, οι δύο άνδρες θα παραχωρήσουν συνέντευξη Τύπου, η οποία έχει προγραμματιστεί για τις 15:45 (ώρα Ελλάδας).

Ο πρωθυπουργός, τέλος, θα συναντηθεί με τον Χέρμαν Βαν Ρομπάι στις 16:00 (ώρα Ελλάδας), ενώ θα έχει και συνάντηση με τον επίτροπο Ανταγωνισμού Χ. Αλμούνια.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Διαβάστε ακόμη: Eurogroup: Έκτακτη σύνοδος στα τέλη Νοέμβρη