ΑΒ Βασιλόπουλος: Αργυρό βραβείο για την Εταιρική Κοινωνική Ευθύνη & Τιμητικός Έπαινος στις δράσεις «για τον Άνθρωπο»

Διπλή (επι)βράβευση της ΑΒ Βασιλόπουλος.

Ένα αργυρό βραβείο για τη συνέπεια και τις επιδόσεις της ΑΒ Βασιλόπουλος στην εφαρμογή πρακτικών Εταιρικής Υπευθυνότητας για το 2019. Ένας Τιμητικός Έπαινος, ο μοναδικός, για την πολύτιμη προσφορά με όλα τα προγράμματα και δράσεις για τον Άνθρωπο. Και μια μεγάλη χαρά γιατί η πρώτη συμμετοχή της ΑΒ Βασιλόπουλος στο CRI (Corporate Responsibility Index), κορυφαίο παγκοσμίως εργαλείο αντικειμενικής αξιολόγησης των επιδόσεων σε θέματα Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης, ανέδειξε και επιβράβευσε το υψηλό αίσθημα Εταιρικής Υπευθυνότητας, που διακατέχει καθετί που κάνει η εταιρεία, κάθε μέρα.

Μέσα από μια δύσκολη αλλά πολύ αξιόπιστη διαδικασία, αξιολογήθηκαν οι πολιτικές σε όλα τα εργασιακά θέματα όπως προγράμματα ασφάλειας, Υγείας, καθώς και η δίκαιη διαχείριση μεταξύ όλων των εργαζομένων. Αξιολογήθηκαν οι επιδόσεις  σε σχέση με τους πελάτες και τους προμηθευτές, αλλά και θέματα που αφορούν στην υπευθυνότητα και την ποιότητα. Αξιολογήθηκε η δέσμευση της εταιρείας για μείωση πλαστικού και σπατάλης τροφίμων κατά 50% μέχρι το 2025, αλλά και οι ενέργειες για τον περιορισμό του διοξειδίου του άνθρακα και οι πρακτικές απέναντι στην κλιματική αλλαγή. Αξιολογήθηκε, και η δέσμευση απέναντι στην κοινωνία, η οποία είναι, άλλωστε, η βάση και ο σκοπός της δραστηριότητας της ΑΒ Βασιλόπουλος.

«Εκεί χτυπάει η καρδιά μας, μέσα από τα καταστήματά μας που δηλώνουν καθημερινά το παρών σε κάθε γειτονιά της Ελλάδας. Εκεί όπου με πολλούς γνωριζόμαστε με τα μικρά μας ονόματα, και σε όλους οφείλουμε μια πρόθυμη εξυπηρέτηση, με ένα χαμόγελο. Γνωρίζουμε, όμως, ότι υπάρχει και ένα μέρος της κοινωνίας που για πολλούς λόγους δυσκολεύεται να φθάσει στα καταστήματά μας. Και για αυτούς, είμαστε εκεί, με απόλυτη προτεραιότητα σε θέματα Εταιρικής Υπευθυνότητας. Είμαστε χαρούμενοι που η δέσμευσή μας για τη βελτίωση της καθημερινότητάς τους αναγνωρίζεται πλέον και από το Ινστιτούτο Εταιρικής Ευθύνης (Corporate Responsibility Institute), αποκλειστικό αντιπρόσωπο στην Ελλάδα του δείκτη Εταιρικής Υπευθυνότητας (Corporate Responsibility Index, CR Index) του βρετανικού Ινστιτούτου διεθνούς αναφοράς «Business in the Community».»

«Γιατί στην ΑΒ Βασιλόπουλος, είμαστε εδώ για να κάνουμε τη διαφορά στις ζωές των ανθρώπων, αλλά, πάνω από όλα, για να δίνουμε τον καλύτερό μας εαυτό για όλα όσα έχουν «αξία» για σένα.»

Λίγα λόγια για το κοινωνικό αποτύπωμα της ΑΒ Βασιλόπουλος

Το 2019 η εταιρεία μέσα από τα προγράμματά της, προσέφερε δωρεές αξίας 3,1 εκατ. ευρώ. Με τη συμβολή των ανθρώπων της και των πελατών της ενίσχυσε 250 φορείς που στηρίζουν συνολικά 123.000 συνανθρώπους μας. Με τα προγράμματά της απέδειξε στην πράξη ότι η Εταιρική Υπευθυνότητα αποτυπώνεται σε κάθε βήμα της . Αποτελεί ζωτικό κομμάτι της ιστορίας, του παρόντος και του μέλλοντος του brand.

  • Μέσα από το πρόγραμμα ΔΙΑΤΡΟΦΗ προσέφερε πάνω από 200.000 υγιεινά γεύματα σε μαθητές σχολείων.
  • Τα ΤΡΟΦΙΜΑ ΑΓΑΠΗΣ γέμισαν το «τραπέζι» τοπικών φορέων με 868.000γεύματα αξίας 2,6 εκατ. ευρώ.
  • Τα καταστήματα με τη Συγκέντρωση Τροφίμων είναι εκεί για τοπικά ιδρύματα και φορείς.
  • Με τα προϊόντα καλού σκοπού και τα κουπόνια αλληλεγγύης προσέφερε 433 ευρώ που αντιστοιχούν σε 10.144 γεύματα για την  ενίσχυση των τοπικών φορέων.
  • Με τα προγράμματα στήριξης των Ελλήνων παραγωγών -το 90% των προμηθευτών της ΑΒ Βασιλόπουλος- ενίσχυσαν των πρωτογενή τομέα και τις τοπικές οικονομίες.