«Αυγή»: Ο Βαρουφάκης ζητά 55.000 ευρώ για κάθε διάλεξή του

«Αυγή»: Ο Βαρουφάκης ζητά 55.000 ευρώ για κάθε διάλεξή του

Η εφημερίδα «καρφώνει» τον πρώην «τσάρο» της οικονομίας επικαλούμενη ρεπορτάζ της γαλλικής τηλεόρασης.

Ακριβά φέρεται πως εξαργυρώνει ο Γιάνης Βαρουφάκης τη θέση του στο υπουργείο Οικονομικών την κρίσιμη περίοδο της διαπραγμάτευσης, όπως ισχυρίζεται η εφημερίδα «Αυγή».

Η εφημερίδα, που πρόσκειται στο στρατόπεδο του ΣΥΡΙΖΑ, αναπαράγει ρεπορτάζ της γαλλικής κρατικής τηλεόρασης, σύμφωνα με το οποίο ο Έλληνας πρώην υπουργός, ζητά αμοιβή 55.000 ευρώ για κάθε διάλεξή του στο εξωτερικό.

Σύμφωνα με το σχετικό ρεπορτάζ, στο ποσό αυτό θα πρέπει να προστεθούν τα έξοδα των…διοργανωτών συνεδρίων κ.λπ. που τον προσκαλούν για τα αεροπορικά εισιτήριά του σε πρώτη ή business θέση, καθώς και η διαμονή του σε πεντάστερο ξενοδοχείο.

Ανάλογες τιμές εισπράττουν για μια διάλεξή τους και ο γνωστός Γερμανός πρώην ευρωβουλευτής (Οικολόγοι Πράσινοι) Ντανιέλ Κον Μπεντίτ, ο Γάλλος πρώην πρωθυπουργός Φρανσουά Φιγιόν και ο Γερμανός πρώην πρωθυπουργός Γκέρχαρντ Σρέντερ. Μεγαλύτερες αμοιβές ζητούν οι Βρετανοί πρώην πρωθυπουργοί Τόνι Μπλερ και Γκόρντον Μπράουν.

Στην κορυφή όμως της λίστας που παρουσίασε η γαλλική τηλεόραση βρίσκεται ο Γάλλος πρώην πρόεδρος Νικολά Σαρκοζί, που ζητάει για κάθε ομιλία του 165.000 ευρώ, ιδιωτικό αεροπλάνο για την αλέ ρετούρ μεταφορά του, σουίτα σε πεντάστερο ξενοδοχείο καθώς και την κάλυψη όλων των εξόδων για τους πέντε συνεργάτες που τον συνοδεύουν…

Αναμένεται η απάντηση του πρώην Έλληνα ΥΠΟΙΚ που συνήθως δεν αφήνει τέτοια θέματα να πέσουν κάτω…