Αυλαία για τo CineDoc Kids στην Αθήνα με ντοκιμαντέρ, ταινίες και δράσεις για παιδιά

Αυλαία για τo CineDoc Kids στην Αθήνα με ντοκιμαντέρ, ταινίες και δράσεις για παιδιά

Για 2η χρονιά διεξάγεται το Διεθνές Φεστιβάλ Παιδικού και Νεανικού Κινηματογράφου από τις 20 Ιανουαρίου έως τις 4 Μαρτίου.

Σηκώνει αυλαία τo CineDoc Kids, το Διεθνές Φεστιβάλ Παιδικού και Νεανικού Κινηματογράφου στην Αθήνα, από τις 20 Ιανουαρίου έως τις 4 Μαρτίου.

Για δεύτερη χρονιά στον κινηματογράφο «Δαναός», με ταινίες μυθοπλασίας και ντοκιμαντέρ, που απεικονίζουν τη ζωή μέσα από τα μάτια παιδιών και εφήβων και μας ταξιδεύουν από τον αρκτικό βορρά ως την Ινδία και από τις ελβετικές Άλπεις στον πλανήτη Άρη!

Το CineDoc Kids προβάλλει ταινίες σε πρώτη προβολή, όπως το ντοκιμαντέρ «Sing» που κέρδισε το Όσκαρ Καλύτερης Ταινίας Μικρού Μήκους, τη νορβηγική περιπέτεια «Επιχείρηση Αρκτική» και την ολλανδική κωμωδία «Μικρός Γκάνγκστερ», συνθέτοντας ένα μωσαϊκό ιστοριών που εμπνέουν το νεανικό κοινό.

Οι προβολές συνοδεύονται από βιωματικά εργαστήρια και παράλληλες δράσεις, που προσφέρουν στα παιδιά την ευκαιρία να μάθουν περισσότερα για τα θέματα των ταινιών, όπως τη Φυσική, τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο, τις πολεμικές τέχνες, τον σχολικό εκφοβισμό ή να έρθουν πιο κοντά στην τέχνη του κινηματογράφου.

Η παρουσίαση των ταινιών γίνεται από την παιδική κριτική επιτροπή CineDoc Kids που καλωσορίζει το κοινό και στο τέλος του Φεστιβάλ θα βραβεύσει την καλύτερη ταινία. Αποτελείται από μαθητές σχολείων της Αττικής, οι οποίοι συμμετέχουν ενεργά στη διοργάνωση του CineDoc Kids, υπό την καθοδήγηση του σκηνοθέτη Μάριου Koυτσουρέλη.

Το φεστιβάλ πραγματοποιείται με την υποστήριξη του Ελληνικού Κέντρου Κινηματογράφου, του Γαλλικού Ινστιτούτου Ελλάδος, των πρεσβειών της Γερμανίας, της Νορβηγίας, της Ελβετίας, της Σουηδίας, της Ουγγαρίας, του Ισραήλ, του Νορβηγικού Κέντρου Κινηματογράφου και του Νεανικού Πλάνου.

Το CineDoc Kids εντάσσεται στο πρόγραμμα του CineDoc που προβάλλει βραβευμένα ελληνικά και ξένα ντοκιμαντέρ, σε συνεργασία με το Γαλλικό Ινστιτούτο Ελλάδος, τον κινηματογράφο «Δαναός», το Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης, το ABCinema Πάτρας, τον Δήμο Βόλου και το CineCinema Αμαλιάδας.