Αύριο η «πρεμιέρα» για τους ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς

Αύριο η «πρεμιέρα» για τους ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς

Κανονικά θα διεξάγονται οι πλειστηριασμοί, από αύριο, Τετάρτη, 29 Νοεμβρίου.

Την αναστολή της αποχής αποφάσισαν οι συμβολαιογράφοι, κατόπιν σχετικής απόφασης που έλαβαν στη διάρκεια της γενικής τους συνέλευσης.

Με 158 ψήφους υπέρ και 34 κατά, οι συμβολαιογράφοι αποφάσισαν στην έκτακτη γενική τους συνέλευση να σταματήσουν την αποχή που είχαν κηρύξει μέχρι τις 31 Δεκεμβρίου, ζητώντας από την κυβέρνηση να λάβει μέτρα προστασίας τους, αλλά και να βελτιώσει το νομοθετικό καθεστώς της διαδικασίας που αφορά στους ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς.
Έτσι, θα πραγματοποιηθούν από, αύριο, Τετάρτη, οι πρώτοι ηλεκτρονικοί πλειστηριασμοί, μετά τη λήξη της αποχής των συμβολαιογράφων Αθηνών, Πειραιώς και Δωδεκανήσου, όπως αποφασίστηκε στη γενική τους συνέλευση.

Λίγο νωρίτερα, πέντε μέλη της διοίκησης του Συμβολαιογραφικού Συλλόγου παραιτήθηκαν σε ένδειξη διαμαρτυρίας για μεθοδεύσεις, όπως κατήγγειλαν, από την πλειοψηφία της διοίκησης του Συλλόγου.

Οι συμβολαιογράφοι είχαν αποφασίσει να απέχουν από την άσκηση των καθηκόντων τους λόγω των αλλεπάλληλων περιστατικών βίας που είχαν αντιμετωπίσει κατά τη διάρκεια πλειστηριασμών αλλά και επιθέσεων στα γραφεία τους, από τις λεγόμενες συλλογικότητες που αντιδρούν στους πλειστηριασμούς.

Τελικά η λήξη της αποχής αποφασίστηκε μετά την παροχή δεσμεύσεων από την πλευρά του υπουργείου Δικαιοσύνης για νομοθετική ρύθμιση που θα κινεί αυτεπάγγελτα διώξεις, κατά όσων παρεμποδίζουν το έργο των συμβολαιογράφων.

Όπως δήλωσε το μέλος του ΔΣ των συμβολαιογράφων κ. Χαλκίδης, θα ελεγχθεί ένα θα τηρηθούν οι δεσμεύσεις των υπουργείων Δικαιοσύνης, Οικονομικών και Προστασίας του Πολίτη.

Έξω από τον χώρο που πραγματοποιήθηκε η συνέλευση των συμβολαιογράφων, είχαν προσέλθει συλλογικότητες που αντιδρούν στους πλειστηριασμούς καθώς και η εκπρόσωπος της «Πλεύσης», Ζωή Κωνσταντοπούλου και ο πρώην βουλευτής και υπουργός Παναγιώτης Λαφαζάνης.