Αξιολογήστε την online επιχείρησή σας με το με το e-satisfaction

Αξιολογήστε την online επιχείρησή σας με το με το e-satisfaction

Γνωρίστε την πλατφόρμα που καταγράφει σε συστηματική βάση τον βαθμό ικανοποίησης των ηλεκτρονικών καταναλωτών.

Το e-satisfaction αποτελεί μία πρωτοβουλία της Focus Bari, ηγετικής εταιρείας στον χώρο των ερευνών καταναλωτών και της Sleed, μιας από τις ταχύτερα αναπτυσσόμενες και πιο ελπιδοφόρες εταιρείες στον χώρο του e-Business & Digital Marketing στην Ελλάδα. Στόχος είναι, η δημιουργία και η παροχή καινοτόμων υπηρεσιών μέσα από αυτήν την πλατφόρμα, για τη προσφορά μιας ξεχωριστής αλλά και άνετης αγοραστικής εμπειρίας στους καταναλωτές, μέσω της συνεχούς εξέλιξης των ηλεκτρονικών καταστημάτων.

Ποιοι είναι;
Το team του e-satisfaction, που έχει ως κοινή βάση το ηλεκτρονικό επιχειρείν, αποτελείται από, την Ξένια Κούρτογλου (της Focus Bari), την Κατερίνα Πραματάρη (αναπληρώτρια καθηγήτρια στο Τμήμα Διοικητικής Επιστήμης και Τεχνολογίας του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών) και τον Στέλιο Ηλιάκη (συνιδρυτής της Sleed). Οι τρεις τους ένωσαν τις γνώσεις και τις ιδέες τους με στόχο να δημιουργήσουν μια ηλεκτρονική πλατφόρμα που να μπορεί να καταγράφει τις απόψεις των καταναλωτών στο ηλεκτρονικό εμπόριο και…τα κατάφεραν.

Η λογική του εγχειρήματος βασίζεται στην εμπιστοσύνη των καταναλωτών στις απόψεις των άλλων καταναλωτών. Η καταγραφή των απόψεων γίνεται με τρόπο ολοκληρωμένο σε διαφορετικές φάσεις που ξεκινούν από τη στιγμή που κάποιος επισκέπτεται το e-shop, κατά την παραγγελία και την παραλαβή. Αξιολογούνται παράμετροι όπως η πλοήγηση, η ασφάλεια, οι τιμές των προϊόντων κ.λπ

Από τον Ιανουάριο, που ξεκίνησε πιλοτικά η λειτουργία, ως σήμερα έχουν συγκεντρωθεί πάνω από 65.000 κριτικές καταναλωτών από 25 e-shops.

Το 1995 η ιδέα ήταν σε πολύ πρώιμο στάδιο, ήταν η χρονιά που εντοπίστηκε η ανάγκη από την ομάδα που δημιούργησαν την πλατφόρμα e-satisfaction.

Ποια είναι η ανάγκη;
Μια πλατφόρμα που να καταγράφει σε συστηματική βάση τον βαθμό ικανοποίησης των ηλεκτρονικών καταναλωτών, να βγάζει αποτελέσματα, να δίνει εικόνα της αγοράς και παράλληλα το κατάστημα να μπορεί να δημοσιεύει το σκορ του με τρόπο αξιόπιστο (αξιόπιστο θα είναι όταν ανανεώνεται διαρκώς από τις απόψεις των καταναλωτών). Εξίσου σημαντικό είναι, οι καταναλωτές να καταγράφουν τις απόψεις τους με τρόπο που δεν θα τους ενοχλεί.

Το team του e-satisfaction παρουσίασε την πλατφόρμα τον Οκτώβριο του 2013 στην Infocom. Η μεγάλη επιτυχία όμως ήρθε το περασμένο καλοκαίρι που βραβεύθηκε στα Ελληνικά Βραβεία Επιχειρηματικότητας.

Η επόμενη μέρα…
Στον άμεσο σχεδιασμό της εταιρείας είναι η οργάνωσή της και το άνοιγμά της στο διεθνές περιβάλλον, κρατώντας, ωστόσο, όλο το σκέλος της υποστήριξης στην Ελλάδα.