Μπάιντεν σε Σαμαρά : Οι ΗΠΑ στηρίζουν την επιστροφή της Ελλάδας στην ανάπτυξη

Μπάιντεν σε Σαμαρά : Οι ΗΠΑ στηρίζουν την επιστροφή της Ελλάδας στην ανάπτυξη

Θερμό μήνυμα στήριξης από τις ΗΠΑ στην ελληνική κυβέρνηση. 

«Ο αντιπρόεδρος εξέφρασε την εκτίμησή του για τον πολύτιμο ρόλο που συνεχίζει να διαδραματίζει η Ελλάδα ως στρατηγικός εταίρος και σύμμαχος του ΝΑΤΟ» αναφέρει σε γραπτή δήλωσή του εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου για τη χθεσινή τηλεφωνική συνομιλία του αντιπροέδρου των ΗΠΑ, Τζο Μπάιντεν, με τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά.

Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο του Λευκού Οίκου, ο κ. Μπάιντεν επικοινώνησε χθες τηλεφωνικά με τον Έλληνα πρωθυπουργό, Αντώνη Σαμαρά, για να τον συγχαρεί πριν τις εκδηλώσεις στον Λευκό Οίκο, για την επέτειο της Ελληνικής Ανεξαρτησίας.

Στη συνέχεια, αναφέρει ότι ο κ. Μπάιντεν «καλωσόρισε τη συνεχή οικονομική πρόοδο της Ελλάδας, καθώς η κυβέρνηση εφαρμόζει τις μεταρρυθμίσεις της και δεσμεύτηκε διαρκή υποστήριξη των ΗΠΑ για την επιστροφή της Ελλάδας στην ανάπτυξη και την ευημερία». Ο εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου τονίζει ότι «οι δύο ηγέτες συζήτησαν την εν εξελίξει κατάσταση στην Ουκρανία, συμπεριλαμβανομένης της υποστήριξης των επερχόμενων εκλογών του Μαΐου και την ανάγκη να σταθούν ενωμένοι απέναντι στη ρωσική επιθετικότητα. Συζήτησαν, επίσης, τη σημασία της διατλαντικής συνεργασίας για την ενεργειακή ασφάλεια». Τέλος, όπως επισημαίνει, «ο αντιπρόεδρος Μπάιντεν εξέφρασε την εκτίμησή του προς την Ελλάδα για την υποστήριξή της για μία δίκαιη και βιώσιμη λύση που θα επανενώνει την Κύπρο σε μία διζωνική δικοινοτική ομοσπονδία».

Σαμαράς: «Η Ελλάδα επιστρέφει»