Μπακογιάννη: «Ήρθε η ώρα ο πρωθυπουργός να σηκώσει το τηλέφωνο»

Μπακογιάννη: «Ήρθε η ώρα ο πρωθυπουργός να σηκώσει το τηλέφωνο»

Για «παίγνια στην πλάτη του ελληνικού λαού» από τους Ευρωπαίους εταίρους κάνει λόγο η βουλευτής Επικρατείας της ΝΔ.

Για τη διαπραγμάτευση με την Τρόικα και την αναγκαιότητα ύπαρξης εθνικής συνεννόησης μεταξύ των πολιτικών κομμάτων μίλησε σε συνέντευξή της στην εφημερίδα Καθημερινή της Κυριακής η βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας Ντόρα Μπακογιάννη, προτείνοντας στον κ. Σαμαρά να καλέσει τον κ. Τσίπρα.

«Ήρθε η ώρα ο πρωθυπουργός να σηκώσει το τηλέφωνο. Δεν είναι δύσκολη η εξίσωση της συνεννόησης, δεν χρειάζεται να συμφωνήσουμε, να ταυτιστούμε ή να συμπέσουμε. Χρειάζεται, όμως, να αποκτήσουμε κοινή αντίληψη για τα προβλήματα και τα μεγάλα θέματα που αντιμετωπίζει η χώρα, για την ουσία, τους κινδύνους, τις επιλογές που έχουμε μπροστά μας. Αν ο ΣΥΡΙΖΑ έχει αποφασίσει να τορπιλίσει τη συνεννόηση, ας επωμιστεί και το κόστος», επεσήμανε η πρώην υπουργός.

Η αναφορά του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Γιώργου Σταθάκη, περί συμφωνίας για την εκλογή Προέδρου και εκλογών, όπως λέει η κ. Μπακογιάννη, «θα μπορούσε να αποτελέσει βάση συζήτησης, αν συμφωνούμε ότι προέχουν η σταθερότητα και η προοπτική της χώρας».

Εμφανίζεται επιφυλακτική έναντι των Ευρωπαίων εταίρων κάνοντας λόγο για «παίγνια στην πλάτη του ελληνικού λαού» και συμπληρώνει: «Aν για οποιονδήποτε λόγο οι Ευρωπαίοι έχουν αποφασίσει ότι μπορούν να εξυπηρετήσουν τις πολιτικές τους σκοπιμότητες, ο καθένας ξεχωριστά και όλοι μαζί, καίγοντας τον Τσίπρα και μετατρέποντας τη χώρα σε σκιάχτρο, για να αποδυναμώσουν τα λαϊκιστικά ακραία κόμματα που σήμερα ταλανίζουν την Ευρώπη από την Ισπανία ως την Αγγλία και από την Ολλανδία μέχρι την Ιταλία, τότε πρέπει να μας το πουν. Να κάνουμε κι εμείς τα κουμάντα μας».

Ανησυχία για τις εξελίξεις στο ΠΑΣΟΚ
«Με ανησυχία παρακολουθώ τις εξελίξεις στο ΠΑΣΟΚ», δήλωσε σήμερα στην Πάτρα η βουλευτής Επικρατείας της ΝΔ, απαντώντας σε ερωτήσεις δημοσιογράφων σχετικά με τις κινήσεις του πρώην πρωθυπουργού Γιώργου Παπανδρέου. Όπως διευκρίνισε, «το εσωτερικό πρόβλημα του ΠΑΣΟΚ, μπορεί να μεταβληθεί σε πρόβλημα κυβερνητικής σταθερότητας», αλλά πρόσθεσε: «Θέλω να ελπίζω ότι στο ΠΑΣΟΚ θα επικρατήσει σωφροσύνη και θα κρίνουν με βάση το εθνικό συμφέρον».

Απαντώντας σε ερώτηση για τη στάση, που εκτιμά η ίδια ότι θα κρατήσει ο πρώην πρωθυπουργός κατά την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας, η κ. Μπακογιάννη διατύπωσε την εκτίμηση πως «ο Γιώργος Παπανδρέου, ως βουλευτής του ελληνικού κοινοβουλίου, δεσμεύεται από τις δεσμεύσεις του ΠΑΣΟΚ».

Η Ντ. Μπακογιάννη βρίσκεται στην Πάτρα, προκειμένου να μιλήσει σε ημερίδα της Ένωσης Ιδιοκτητών Ακινήτων Αχαΐας, με θέμα «Η ιδιωτική ακίνητη περιουσία, ως κεντρικός μοχλός ανάπτυξης της χώρας».

Σχετικά με τον ΕΝΦΙΑ δήλωσε: «Η πρότασή μου είναι να μειωθούν οι αντικειμενικές αξίες 30% κατά μέσο όρο». Εκτίμησε, δε, πως αυτό είναι εφικτό και πρόσθεσε πως έχει την αίσθηση ότι το υπουργείο Οικονομικών επεξεργάζεται τη συγκεκριμένη πρόταση.

Με αφορμή τις διαπραγματεύσεις με την τρόικα, υπογράμμισε πως «δεν μπορεί να ζητάει κάποιος από την Ελλάδα φορολόγηση επί πλασματικών στοχεύων», διότι όπως τόνισε, «οι αξίες των ακινήτων είναι σήμερα πλασματικές. Από το 2015 θα πρέπει να προχωρήσουμε σε μια προσαρμογή των αντικειμενικών αξιών, με βάση τις εμπορικές».