Bank of America: Γιατί το blockchain του Solana θα γίνει η Visa των crypto assets

Bank of America: Γιατί το blockchain του Solana θα γίνει η Visa των crypto assets
epa08129550 (FILE) - A file photo dated 22 April 2008 showing a view of a Bank of America branch in New York, New York, USA (re-issued 16 April 2018). Bank of America is to release their 4th quarter 2019 results on 15 January 2020. EPA/JUSTIN LANE *** Local Caption *** 54268906 Photo: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Visa των crypto assets χαρακτηρίζει η Bank of America το blockchain του Solana, απαριθμώντας τα πλεονεκτήματά του.

Όπως εξηγεί, το Solana παράγει ένα βελτιστοποιημένο blockchain για καταναλωτική χρήση, δίνοντας έμφαση στην επεκτασιμότητα (scalability), στις χαμηλές χρεώσεις συναλλαγών και στην ευκολία χρήσης.

Από την κυκλοφορία του, τον Μάρτιο του 2020, το Solana έτυχε ευρείας αποδοχής, με 50 δισ. συναλλαγές, total value locked (TVL) άνω των 11 δισ. δολ. και 5,7 εκατομμύρια NFTs.

Η ικανότητά του να προσφέρει υψηλές αποδόσεις, χαμηλό κόστος και ευκολία στη χρήση το καθιστά ένα blockchain κατάλληλο για μικροαγορές, μικροπληρωμές, DeFi, NFT, αποκεντρωμένα δίκτυα (Web3) και παιχνίδια.

Με άλλα λόγια, το Solana θα μπορούσε να γίνει η Visa του οικοσυστήματος ψηφιακών περιουσιακών στοιχείων.

Πάνω από 400 projects έχουν ενσωματωθεί στο δίκτυό του, συμπεριλαμβανομένου του Serum, ενός αποκεντρωμένου ανταλλακτηρίου υψηλής ταχύτητας, του Metaplex, μιας εφαρμογής που υποστηρίζει τη δημιουργία NFT, και του Audius, μιας πλατφόρμας μουσικής που επιτρέπει στους δημιουργούς να διατηρούν τα πνευματικά δικαιώματα των τραγουδιών τους.

Το blockchain του Solana εισήγαγε τον αλγόριθμο Proof of History (PoH), καθώς και επτά άλλες καινοτομίες, για να βελτιώσει την απόδοση του μηχανισμού Proof of Stake (PoS).

Σε ό,τι αφορά τον χαρακτηρισμό «Ethereum Killer», η BofA απαντά πως κάθε blockchain καλύπτει συγκεκριμένες ανάγκες.

Το Solana δίνει έμφαση στην επεκτασιμότητα, αλλά ένα σχετικά λιγότερο αποκεντρωμένο και ασφαλές blockchain προϋποθέτει συμβιβασμούς, όπως φαίνεται από τα πολλά ζητήματα απόδοσης του δικτύου.

Αντίθετα, το Ethereum δίνει προτεραιότητα στην αποκέντρωση και την ασφάλεια, αλλά σε βάρος της επεκτασιμότητας, η οποία έχει προκαλέσει πολλές φορές συμφόρηση και αυξημένες χρεώσεις συναλλαγών, οι οποίες κατά καιρούς είναι μεγαλύτερες από την αξία της συναλλαγής που διενεργείται.