Μπαράζ εκρήξεων στην Τζακάρτα: Δύο πολίτες και πέντε δράστες νεκροί

Μπαράζ εκρήξεων στην Τζακάρτα: Δύο πολίτες και πέντε δράστες νεκροί

«Οι επιθέσεις στη Τζακάρτα τερματίσθηκαν. Όλοι οι δράστες σκοτώθηκαν ή συνελήφθησαν, ανακοίνωσε» η αστυνομία.

Δύο πολίτες, εκ των οποίων ένας Ολλανδός, και πέντε δράστες νεκροί είναι ο απολογισμός της σημερινής σειράς τρομοκρατικών επιθέσεων στο κέντρο της Τζακάρτα, ανακοίνωσε στους δημοσιογράφους ο υπουργός Ασφαλείας Λουχούτ Παντζάιταν. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Ολλανδός εργαζόταν για τα Ηνωμένα Έθνη. «Οι επιθέσεις στη Τζακάρτα τερματίσθηκαν. Όλοι οι δράστες σκοτώθηκαν ή συνελήφθησαν, ανακοίνωσε» η αστυνομία.

Ο πρόεδρος της Ινδονησίας Τζόκο Ουιντόντο δήλωσε σήμερα ότι οι εκρήξεις που προκάλεσαν τον θάνατο τουλάχιστον έξι ανθρώπων σήμερα, στο κέντρο της Τζακάρτας, ήταν «τρομοκρατικές ενέργειες».

«Η χώρα μας και ο λαός μας δεν πρέπει να φοβούνται, δεν θα ηττηθούμε από αυτές τις τρομοκρατικές ενέργειες», δήλωσε ο Ουιντόντο στο τηλεοπτικό δίκτυο Metro TV, προσθέτοντας ότι οι αρχές «καταδικάζουν την ενεργεία αυτή η οποία διατάραξε την ασφάλεια και σκόρπισε τον τρόμο στους πολίτες».

Την ίδια ώρα ο διοικητής της εθνικής υπηρεσίας πληροφοριών δήλωσε πως δεν υπάρχουν ενδείξεις ότι τζιχαντιστές της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος βρίσκονται πίσω από την επίθεση με όπλα και βόμβες που σημειώθηκε σήμερα στην πρωτεύουσα της Ινδονησίας, Τζακάρτα. «Αυτή είναι σίγουρα τρομοκρατία, αλλά δεν υπάρχουν ακόμη ενδείξεις ότι το ΙΚ έχει σχέση με την επίθεση», δήλωσε ο διοικητής Σουτιγιόσο.

Νωρίτερα η αλυσίδα Starbucks ανακοίνωσε ότι όλα τα καφέ της στην Τζακάρτα θα παραμείνουν κλειστά «μέχρι νεωτέρας» , μετά την επίθεση εναντίον ενός από τα καταστήματά της στην ινδονησιακή πρωτεύουσα.

«Το συγκεκριμένο και όλα τα άλλα καταστήματα στην Τζακάρτα θα παραμείνουν κλειστά, για προληπτικούς λόγους, μέχρι νεωτέρας. Παρακολουθούμε την κατάσταση από κοντά», αναφέρεται σε ανακοίνωση που εκδόθηκε στην έδρα της εταιρείας στο Σιάτλ.

Την απερίφραστη καταδίκη του εκφράζει το ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών για τις πολύνεκρες βομβιστικές επιθέσεις που έλαβαν χώρα, σήμερα, στην καρδιά της Τζακάρτας. «Εκφράζουμε» αναφέρει σχετική ανακοίνωση «τη θλίψη μας για το αποτρόπαιο αυτό γεγονός και τα θερμά μας συλλυπητήρια στις οικογένειες των θυμάτων.Η Ελλάδα στέκεται στο πλευρό της Ινδονησίας. Είμαστε όλοι ενωμένοι στη μάχη κατά της τρομοκρατίας».