Μπάρες στο αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος»: Τέλος η δωρεάν διέλευση και στάση οχημάτων

Μπάρες στο αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος»: Τέλος η δωρεάν διέλευση και στάση οχημάτων
Ταξιδευτές φορώντας προστατευτικές μάσκες στέκονται μπροστά από τα γκισέ ελέγχου εισιτηρίων, στο διεθνές αεροδρόμιο "Ελευθέριος Βενιζέλος" της Αθήνας, στα Σπάτα, Δευτέρα 15 Ιουνίου 2020. Άνοιξαν, από σήμερα Δευτέρα 15 Ιουνίου, οι πύλες της χώρας μας για να υποδεχθούν διεθνείς τουρίστες με υγειονομικά πρωτόκολλα και κανόνες. Τόσο ο Διεθνής Αερολιμένας Αθηνών όσο και το αεροδρόμιο της Θεσσαλονίκης είναι έτοιμα, αφού έχουν ήδη ληφθεί όλα τα απαραίτητα μέτρα προστασίας για τον Covid 19. ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΟΛΕΣΙΔΗΣ Photo: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Πόσο κοστίζει η ολιγόλεπτη διέλευση και στάθμευση στο αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος». Πότε έρχεται γερανός.

Με νέα δεδομένα -επιβαρυντικά για την τσέπη τους- είναι πλέον αντιμέτωποι οι ταξιδιώτες και οι συνοδοί τους στο αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος».

Κι αυτό γιατί τοποθετήθηκε αυτόματο σύστημα ανακλινόμενων μπαρών στον χώρο αφίξεων και έτσι η διέλευση και η στάση από τις 7 Ιουνίου παύει να είναι δωρεάν μετά από κάποια λεπτά παραμονής.

Σύμφωνα με σχετικό ρεπορτάζ της ΕΡΤ, η διέλευση για τα πρώτα δέκα λεπτά είναι δωρεάν (έως δύο διελεύσεις την ημέρα), ενώ από το 10ο λεπτό μέχρι και το 20ο το κόστος φτάνει τα 5 ευρώ.

Μάλιστα, από το 20ο λεπτό η τιμή ανεβαίνει ένα ευρώ ανά λεπτό.

Αλλά, ακόμα κι αν κάποιος οδηγός έχει τη δυνατότητα να παραμείνει την πρώτη ώρα στον χώρο έστω κι αν βάλει βαθιά το χέρι στην τσέπη, μετά τη μία ώρα παραμονής το όχημα το παίρνει γερανός.

Το αυξημένο κόστος επηρεάζει και τα βανάκια που εξυπηρετούσαν ταξιδιώτες καθημερινά από τους χώρους στάθμευσης εκτός αεροδρομίου καθώς πλέον η τρίτη διέλευση και παραμονή διάρκειας 10 λεπτών, εντός της ίδιας ημέρας, κοστίζει 5 ευρώ.

Σημειώνεται ότι η πληρωμή γίνεται στην έξοδο ενώ υπάρχει πάντα και η λύση του πάρκινγκ, μικρής ή μεγάλης διάρκειας, όπου τη τιμολόγηση είναι φθηνότερη και το πρώτο εικοσάλεπτο παραμονής δωρεάν.

Όπως μετέδωσε η ΕΡΤ, η αλλαγή αυτή έγινε για να μην παρατηρείται συνωστισμός στον χώρο αφίξεων και αναχωρήσεων.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ: