Μπαρνιέ: Τελειώνει ο χρόνος για να κλείσει η συμφωνία του Brexit

Μπαρνιέ: Τελειώνει ο χρόνος για να κλείσει η συμφωνία του Brexit
epa08466659 European Commission's Head of Task Force for Relations with the United Kingdom, Michel Barnier speaks during a press conference following EU - UK Brexit negotiations in Brussels, Belgium, 05 June 2020. EPA/YVES HERMAN / POOL Photo: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Οι διαπραγματεύσεις έφτασαν στην στιγμή της αλήθειας: «Εχουμε λίγο χρόνο, λίγες μόνο ώρες, αν θέλουμε να τεθεί σε ισχύ η συμφωνία την 1η Ιανουαρίου», δήλωσε o επικεφαλής διαπραγματευτής της ΕΕ.

«Τελειώνει ο χρόνος για το Ηνωμένο Βασίλειο και την Ευρωπαϊκή Ένωση όσον αφορά την επίτευξη εμπορικής συμφωνίας για τη σχέση των δύο πλευρών μετά το Brexit», προειδοποίησε ο επικεφαλής διαπραγματευτής της ΕΕ, Μισέλ Μπαρνιέ.

Σύμφωνα με το CNBC, και οι δύο πλευρές στέλνουν αντικρουόμενα μηνύματα τις τελευταίες ημέρες, σχετικά με την πιθανότητα να κλείσει μία εμπορική συμφωνία προτού η Βρετανία αποχωρήσει από το μπλοκ, σε δύο εβδομάδες.

Μιλώντας στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, ο Μπαρνιέ είπε ότι οι διαπραγματεύσεις έφτασαν στην στιγμή της αλήθειας: «Έχουμε λίγο χρόνο, λίγες μόνο ώρες, για να εργαστούμε γι’ αυτές τις διαπραγματεύσεις με χρήσιμο τρόπο, αν θέλουμε να τεθεί σε ισχύ η συμφωνία την 1η Ιανουαρίου», δήλωσε.

“Υπάρχει πιθανότητα να επιτευχθεί συμφωνία, αλλά το μονοπάτι προς μια τέτοια συμφωνία είναι πολύ στενό”.