Μπαρόζο: Το ελληνικό πρόγραμμα είναι σε σωστό δρόμο

Μπαρόζο: Το ελληνικό πρόγραμμα είναι σε σωστό δρόμο

Ο πρόεδρος της Κομισιόν εμφανίστηκε αισιόδοξος για την πορεία της ελληνικής οικονομίας, αλλά δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο νέων μέτρων.

«Η εφαρμογή του τωρινού προγράμματος βοήθειας προς την Ελλάδα βρίσκεται σε σωστό δρόμο, η ελληνική κυβέρνηση, κάτω από δύσκολες συνθήκες, έχει κάνει ουσιαστικές προόδους τόσο για τη δημοσιονομική σταθερότητα όσο και για την επίτευξη ανταγωνιστικότητας της οικονομίας. Αυτές τις προσπάθειες της ελληνικής κυβέρνησης στις μεταρρυθμίσεις είχε επαινέσει τον περασμένο Ιούλιο το Eurogroup, ενώ ο επόμενος έλεγχος του προγράμματος θα γίνει το φθινόπωρο», δήλωσε ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο, σε συνέντευξή του στο αυστριακό περιοδικό Προφίλ.

Απαντώντας σε ερώτηση ως προς την αναγκαιότητα ενός νέου πακέτου βοήθειας στην Ελλάδα, ο κ. Μπαρόζο δήλωσε πως  εφόσον είναι απαραίτητα, θα εξετασθούν εάν η Ελλάδα πετύχει ένα ετήσιο πλεόνασμα στον προϋπολογισμό και επιπλέον εάν έχουν εκπληρωθεί όλοι οι όροι που προβλέπονται στο πρόγραμμα, παραπέμποντας ουσιαστικά στην απόφαση του Eurogroup της 27ης Νοεμβρίου 2012.

Ο πρόεδρος της Κομισιόν είπε ακόμη πως μπορεί πριν από δύο χρόνια να υπήρχαν στοιχήματα για το ενδεχόμενο αποχώρησης της Ελλάδας ή μιας άλλης χώρας-μέλους από την Ευρωζώνη, όμως, όλα τα κράτη-μέλη συνεχίζουν να παραμένουν στην Ευρωζώνη, ενώ την 1η Ιανουαρίου του 2014 αναμένεται να ενταχθεί σε αυτήν και η Λετονία. «Η ανθεκτικότητα της Ε.Ε. είναι πολύ μεγαλύτερη από ό,τι προφήτευαν μερικοί αναλυτές, κυρίως εκτός της Ευρώπης», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Μπαρόζο.

Διαβάστε ακόμη: Σόιμπλε: «Η Ελλάδα είναι σε καλύτερη κατάσταση από ότι περιμέναμε»