Batman: Το κρυμμένο σύμβολο στη στολή του και η ανατριχιαστική θεωρία

Batman: Το κρυμμένο σύμβολο στη στολή του και η ανατριχιαστική θεωρία

Πολλές συζητήσεις έχει προκαλέσειτο ανασχεδιασμένο σήμα του Batman για τη νέα ταινία. Με την πρώτη ματιά μοιάζει με αφαιρετικά σχεδιασμένα φτερά νυχτερίδας, ίσως κρύβει όμως μια τραγική ιστορία.

Ο σκηνοθέτης της νέας κινηματογραφικής περιπέτειας του Σκοτεινού Ιππότη με τίτλο «The Batman» και πρωταγωνιστή τον Ρόμπερτ Πάτινσον έδωσε την Παρασκευή, στη δημοσιότητα τις πρώτες εικόνες από το κοστούμι που θα χρησιμοποιηθεί στην ταινία.

Το νέο Bat-suit διατηρεί όλα τα βασικά στοχεία (μπέρτα, μάσκα/κουκούλα, σήμα κτλ) και φαίνεται να είναι σε γκρι αποχρώσεις. Υπάρχει μια αίσθηση πανοπλίας ενώ ιδιαίτερο ενδιαφέρον και σούσουρο έχει προκαλέσει το ανασχεδιασμένο σήμα του Batman. Με την πρώτη ματιά μοιάζει με αφαιρετικά σχεδιασμένα φτερά νυχτερίδας, για την κατασκευή των οποίων χρησιμοποιήθηκαν industrial στοιχεία.

Μια νέα fan theory ωστόσο δίνει μια νέα ανατριχιαστική διάσταση στο σήμα: Σύμφωνα με το Screenrant, πολλοί θεωρούν ότι το σήμα ουσιαστικά αποτελείται από δύο κομμάτια ενός όπλου, το οποίο ο Μπάτμαν έκοψε στη μέση και τοποθέτησε στον κορμό της πανοπλίας του. Στις εικόνες εάν παρατηρήσει κανείς μπορεί όντως να διακρίνει στοιχεία όπλου. Εκείνο όμως που ισχυρίζονται οι θαυμαστές του ήρωα είναι ότι δεν πρόκειται για ένα οποιοδήποτε όπλο αλλά για εκείνο με το οποίο δολοφονήθηκαν οι γονείς του ήρωα, η Martha και ο Thomas Wayne…

Εάν ισχύει η θεωρία, όσο μακάβρια διάσταση και αν έχει, αναμφίβολα δίνει μια ενδιαφέρουσα ψυχολογική διάσταση στον ήρωα, δεδομένου ότι η δολοφονία των γονιών του πυροδότησε την εξέλιξή του και τη «γέννησή» του Μπάτμαν.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η κατασκευή του σήματος από το όπλο του δολοφόνου των γονιών του δεν είναι ιδέα των ενδυματολόγων της ταινίας αλλά πηγάζει από τα κόμικ: Στο επετειακό τεύχος Detective Comics #1000, σε μια ιστορία με τίτλο «Κατασκευάστηκε για χρήση» ο  Σκοτεινός Ιππότης εμφανίζεται να έχει στην κατοχή του το όπλο, με το οποίο ο ληστής Τζο Τσιλ σκότωσε το ζεύγος Wayne. Ο μπάτλερ του, Άλφρεντ, εκφράζει τη δυσαρέσκειά του για το αντικείμενο, λέγοντας στον Μπρους Γουέιν ότι είναι ένα «ιδιαίτερα ζοφερό απόκτημα» για να έχει κάποιος στη συλλογή του. Εκείνος αποκρίνεται ότι έχει άλλα σχέδια για αυτό: Λιώνει το όπλο σε χυτήριο kκαι με το μέταλλό του φτιάχνει το σήμα της νυχτερίδας.

Στο πλευρό του  Πάτινσον θα εμφανιστούν οι Κόλιν Φάρελ ως Oswald Cobblepot/Penguin, Ζόε Γκράβιτζ ως Selina Kyle/Catwoman, Paul Dano ως Edward Nashton/The Riddler, Jeffrey Wright ως Επίτροπος Jim Gordon, John Turturro ως Carmine Falcone και Andy Serkis ως Alfred Pennyworth, ενώ σε άγνωστους μέχρι στιγμής ρόλους θα βρεθούν οι Jayme Lawson και Peter Sarsgaard. Συν-σεναριογράφος της ταινίας είναι ο Mattson Tomlin και παραγωγός ο Dylan Clark.

Δημοσιεύματα θέλουν το «The Batman» να γίνεται η αρχή μιας τριλογίας.

Η υπόθεση θα λαμβάνει χώρα τη δεκαετία του ’90 και θα φέρει νεότερες εκδοχές αρκετών γνωστών χαρακτήρων. Ο Reeves έχει γράψει ένα σενάριο με μια παραπάνω δόση δράσης, χωρίς όμως να χαθεί το κύριο συστατικό του ήρωα, το οποίο είναι οι ερευνητικές του ικανότητες στην επίλυση μυστηρίων. Η ταινία δεν θα συνδέεται με καμιά ταινία του DCEU, αν και θα ανήκει σε αυτό. Το «The Batman» είναι προγραμματισμένο να κυκλοφορήσει στις 25 Ιουνίου 2021 (ΗΠΑ).

Πηγή: news247.gr