Bayer: Αναβάλλεται για τον Φεβρουάριο δίκη για το Roundup

Bayer: Αναβάλλεται για τον Φεβρουάριο δίκη για το Roundup
epa07568903 (FILE) - The logo of German pharmaceutical giant Bayer AG is seen in Wuppertal, Germany, 09 April 2019, reissued 14 May 2019. Media reports on 14 May 2019 state that a California jury has awarded a couple who claimed weedkiller Roundup was responsible for their cancer 2 billion US dollars or 1.7 billion euros in a case brought against German pharmaceutical group Bayer. Bayer denied the allegations. EPA/SASCHA STEINBACH *** Local Caption *** 55113909 Photo: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Η υπόθεση εξελίσσεται σε μεγάλο βαρίδι για την μετοχική τιμή της γερμανικής Bayer, η οποία έχει εξαγοράσει την αμερικανική Monsanto.

Η εκδίκαση της εκκρεμούς αγωγής για το Roundup της Bayer, ζιζανιοκτόνο με βάση την γλυφοσάτη, αναβλήθηκε, όπως ανακοίνωση η εταιρεία.

Η δίκη είχε οριστεί για τις 15 Οκτωβρίου, αλλά έλαβε αναβολή για τις 10 Φεβρουάριο του 2020. Η αναβολή έρχεται ενώ ο μεσολαβητής Κεν Φάινμπεργκ προσπαθεί να διαπραγματευθεί έναν διακανονισμό, ύστερα από απόφαση δικαστηρίου της Καλιφόρνια τον περασμένο Αύγουστου, που έκρινε ότι η Monsanto θα έπρεπε να έχει προειδοποιήσει για τον κίνδυνο καρκίνου από τη χρήση του προϊόντος.

Ο αριθμός των αγωγών στις ΗΠΑ κατά του Roundup και άλλων ζιζανιοκτόνων με βάση τη γλυφοσάτη αυξάνεται συνεχώς. Έως τις 11 Ιουλίου είχε ανέβει στις 18.400. Η υπόθεση εξελίσσεται σε μεγάλο βαρίδι για την μετοχική τιμή της γερμανικής Bayer, η οποία έχει εξαγοράσει την αμερικανική Monsanto.