Bloomberg: Η Apple θέλει να βάλει το Gemini της Google στα iPhone

Bloomberg: Η Apple θέλει να βάλει το Gemini της Google στα iPhone
ANKARA, TURKIYE - MARCH 1: In this photo illustration, the logos of Gemini is displayed on a computer screen in Ankara, Turkiye on March 1, 2024. Ismail Aslandag / Anadolu (Photo by Ismail Aslandag / ANADOLU / Anadolu via AFP) Photo: AFP
Σύμφωνα με ρεπορτάζ, αυτή η κίνηση θα βοηθούσε τη Google να επεκτείνει τη χρήση των υπηρεσιών AI της σε περισσότερες από 2 δισεκατομμύρια ενεργές συσκευές της Apple.

Η Apple βρίσκεται σε συζητήσεις για την ενσωμάτωση του chatbot τεχνητής νοημοσύνης Gemini της Google στα iPhone, μετέδωσε τη Δευτέρα το Bloomberg, επικαλούμενο άτομα που γνωρίζουν την κατάσταση.

Οι διαπραγματεύσεις αφορούν την αδειοδότηση του Gemini για κάποιες νέες λειτουργίες που θα έρθουν στο λογισμικό του iPhone φέτος, ανέφερε το δημοσίευμα, προσθέτοντας ότι δεν έχουν αποφασιστεί οι όροι ή η επωνυμία μιας συμφωνίας για την τεχνητή νοημοσύνη ή ο τρόπος με τον οποίο θα εφαρμοστεί.

Το BBG πρόσθεσε πως είναι απίθανο να ανακοινωθεί οποιαδήποτε συμφωνία μέχρι τον Ιούνιο, όταν η Apple σχεδιάζει να διοργανώσει το ετήσιο συνέδριο προγραμματιστών της, ενώ η κατασκευάστρια των iPhone πραγματοποίησε επίσης πρόσφατα συνομιλίες με την εταιρεία κατασκευής του ChatGPT, OpenAI σχετικά με τη χρήση του μοντέλου της.

Μια πιθανή συμφωνία μεταξύ των εταιρειών θα μπορούσε να βοηθήσει την Google να επεκτείνει τη χρήση των υπηρεσιών AI της σε περισσότερες από 2 δισεκατομμύρια ενεργές συσκευές της Apple, ενισχύοντας τις προσπάθειες του γίγαντα της αναζήτησης να καλύψει τη διαφορά από τη Microsoft που υποστηρίζεται από το OpenAI.

Θα μπορούσε επίσης να βοηθήσει να διασκεδάσει τους φόβους των επενδυτών σχετικά με την αργή εξάπλωση των εφαρμογών τεχνητής νοημοσύνης από την Apple, η οποία έχει χάσει το στέμμα της πολυτιμότερης εταιρείας στον κόσμο μετά από πτώση 10% των μετοχών της φέτος.

Οι εταιρείες έχουν μια πολυετή συνεργασία που καθιστά τη Google την προεπιλεγμένη μηχανή αναζήτησης στο πρόγραμμα περιήγησης Safari της Apple και η σύνδεση με τη genAI μπορεί να βοηθήσει τη μονάδα της Alphabet να αντιμετωπίσει τους φόβους ότι υπηρεσίες όπως το ChatGPT θα μπορούσαν να απειλήσουν την κυριαρχία της στην αναζήτηση.

Αλλά η συμφωνία θα μπορούσε επίσης να προσκαλέσει σε πιο έντονο έλεγχο από τις ρυθμιστικές αρχές των ΗΠΑ, οι οποίες έχουν μηνύσει την Google με την αιτιολογία ότι καταπνίγει παράνομα τον ανταγωνισμό πληρώνοντας δισεκατομμύρια δολάρια στην Apple για να διατηρήσει το μονοπώλιο της στην αναζήτηση.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ:

Πηγή: reuters.com