Beegin: Η Endless EC στηρίζει τους μελισσοκόμους και το περιβάλλον

Beegin: Η Endless EC στηρίζει τους μελισσοκόμους και το περιβάλλον
Η Endless EC κάνει την στήριξη των Μελισσοκόμων της Βόρειας Εύβοιας προσωπική υπόθεση.

Κατανοώντας πόσο σημαντικές είναι οι μέλισσες για το περιβάλλον, αφού αυτές είναι «υπεύθυνες» για τη διατήρηση της ισορροπίας της χλωρίδας και του οικοσυστήματος κάθε τόπου, η Endless ECαποφάσισε να ξεκινήσει από κάτι μικρό, από τη μέλισσα, για να προσφέρει κάτι σημαντικό στη Βόρεια Εύβοια.

Έχοντας ήδη κάνει την αρχή, με την αγορά μελισσιών και εξοπλισμού για τους μελισσοπαραγωγούς της περιοχής, η Endless EC λανσάρει το site του Beegin, «ανοίγοντας» έτσι την ενέργεια προς το κοινό, ώστε να γίνει η στήριξη στις μέλισσες και στους ανθρώπους της περιοχής που τις φροντίζουν, προσωπική υπόθεση όλων. Τελικός στόχος του Beegin είναι, μέσω των μελισσών, να δοθεί η ώθηση στη φύση της Βόρειας Εύβοιας να ανακάμψει σταδιακά, με φυσικές διεργασίες.

Στο site του Beegin, ο κάθε χρήστης μπορεί να μάθει για το κόστος των καταστροφικών πυρκαγιών, αλλά, το σημαντικότερο, και πώς μπορεί άμεσα να βοηθήσει τις μέλισσες και τους ανθρώπους που τις φροντίζουν, μέσω του button «Δράσε τώρα!», προσφέροντας άμεσα το ποσό που επιθυμεί.

Για την ενέργεια αυτή, η εταιρεία συνεργάζεται με την Αστική Μη Κερδοσκοπική Εταιρεία «ΔΗΩ», η οποία θα αναλάβει τη διαχείριση κάθε ατομικής και συλλογικής βοήθειας, μετατρέποντάς την σε είδη και εξοπλισμό για τους τοπικούς παραγωγούς. Με τον τρόπο αυτό, το Beegin θα βοηθήσει τους ανθρώπους, τις μέλισσες, αλλά και ολόκληρο το περιβάλλον.

Σύμφωνα με τα διαθέσιμα στοιχεία της «ΔΗΩ», η φωτιά του καλοκαιριού κατέστρεψε 10.000 μελισσοσμήνη και στέρησε την ελληνική παραγωγή από 15.000 τόνους μελιού. Όσα σμήνη διασώθηκαν αντιμετωπίζουν σοβαρό πρόβλημα επιβίωσης, δεδομένου ότι τα φυτά τα οποία θρέφουν τις μέλισσες έχουν καταστραφεί από τις πυρκαγιές.

Και αυτή είναι μόνο η αρχή. Η δράση του Beegin θα πλαισιωθεί και με περαιτέρω ενέργειες, ώστε να φτάσει στο στόχο της: την ευαισθητοποίηση σχετικά με τις πληγείσες από τις πυρκαγιές περιοχές της Βόρειας Εύβοιας, την άμεση και έμπρακτη βοήθεια στους ανθρώπους και τις μέλισσες και με τελικό σκοπό την ανάκαμψη της φύσης.

Δείτε περισσότερα εδώ