Μπαίνει και ο Μάικλ Τζόρνταν στον χορό της αγοράς των κρυπτονομισμάτων

Μπαίνει και ο Μάικλ Τζόρνταν στον χορό της αγοράς των κρυπτονομισμάτων
Photo: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ο Μάικλ Τζόρνταν δεν σταμάτησε ποτέ να σκοράρει. Μάλιστα, από ό,τι φαίνεται, σκοπεύει να επεκταθεί στο «παρκέ» της κρυπτογράφησης. Πιο συγκεκριμένα, όπως ανακοίνωσε η αμερικανική startup Dapper Labs, μια εταιρεία που ειδικεύεται στην ανάπτυξη NFT, άντλησε χρηματοδότηση ύψους 305 εκατομμυρίων δολαρίων από ένα γκρουπ αθλητών του NBA και ένα fund που υποστηρίζει το NBA Top Shot.

Μεταξύ των αυτών των αθλητών ήταν ο παλαίμαχος άσος του αμερικανικού πρωταθλήματος Μάικλ Τζόρνταν.

Ο mega-γύρος χρηματοδότησης έλαβε χώρα καθώς η πλατφόρμα NBA Top Shot της Dapper συνεχίζει να παράγει έσοδα χάρη στην αυξανόμενη ζήτηση των θαυμαστών για ψηφιακά συλλεκτικά αντικείμενα. Άτομο δε με γνώση της κατάστασης ανέφερε πως η τρέχουσα κεφαλαιοποίηση της Dapper είναι περίπου 2,6 δισεκ. δολάρια.

Ποιοι αθλητές επένδυσαν
Ενδεικτικά, κάποιοι από τους αθλητές που συμμετείχαν στον γύρο χρηματοδότησης της Dapper Labs είναι οι:
Kevin Durant, Andre Iguodala, Kyle Lowry, Spencer Dinwiddie, Andre Drummond, Alex Caruso, Michael CarterWilliams, Josh Hart, Udonis Haslem, JaVale McGee, Khris Middleton, Domantas Sabonis, Klay Thompson, Nikola Vucevic, Thad Young.

Τι είναι τα NFTs;
Τα NFTs είναι ένα νέο είδος ψηφιακού περιουσιακού στοιχείου.
Συνήθως πρόκειται για άυλα – ψηφιακά αντικείμενα κυρίως έργα τέχνης – από συλλεκτικές αθλητικές κάρτες, ψηφιακά ακίνητα ή ακόμα και ψηφιακά αθλητικά παπούτσια – που βασίζονται στην τεχνολογία blockchain.
Η συγκεκριμένη τεχνολογία επιτρέπει η αυθεντικότητα και μοναδικότητα των αντικειμένων να επιβεβαιώνεται δημόσια, αντίθετα με τα «παραδοσιακά» online αντικείμενα που μπορούν να αναπαράγονται χωρίς τέλος.