Better Origin: Αποκαταστώντας την σπασμένη τροφική αλυσίδα

Better Origin: Αποκαταστώντας την σπασμένη τροφική αλυσίδα
Το πλατό του Outliers podcast, της Endeavor Greece, υποδέχεται αυτή την Τρίτη τον Φώτη Φωτιάδη, ιδρυτή & CEO της Better Origin.

“Συνειδητοποιήσαμε ότι ο άνθρωπος καλείται να λύσει ένα πρόβλημα που έχει δημιουργήσει μόνος του ενώ η φύση το έχει λύσει ήδη. Μέσα από κάποια brainstorming sessions, σκεφτήκαμε ότι άμα το κάνει ήδη η φύση, γιατί να μην το κάνουμε και εμείς και να λύσουμε αυτό το πρόβλημα.”

Το Outliers podcast, της Endeavor Greece, υποδέχεται αυτή την Τρίτη τον Φώτη Φωτιάδη, ιδρυτή & CEO της Better Origin, της εταιρείας που κατάφερε με ένα έξυπνο μοντέλο να μετατρέπει τα απορρίμματα τροφίμων σε βιώσιμες ζωοτροφές, μέσω της χρήσης τεχνητής νοημοσύνης.

Το ταξίδι της Better Origin ξεκινά το 2015 στο πανεπιστήμιο του Cambridge όταν οι τέσσερις αρχικοί ιδρυτές γνωρίστηκαν και συνεργάστηκαν στα πλαίσια ενός επιχειρηματικού διαγωνισμού και εμπνεύστηκαν την ιδέα δημιουργίας ενός μοντέλου, που μιμούμενο τη φύση, θα χρησιμοποιεί έντομα για να μετατρέπει απορρίμματα σε θρεπτικά συστατικά για την τροφική αλυσίδα. Μετά από μεγάλη αφοσίωση σε πειράματα, που οι ιδρυτές έκαναν παράλληλα με την εργασία, ιδρύθηκε η Better Origin, με όραμα τη μετατροπή τοπικών απορριμάτων σε βιώσιμες ζωοτροφές μέσα σε μεγάλα containers με τη χρήση τεχνητής νοημοσύνης. Σήμερα, η Better Origin έχει λάβει χρηματοδότηση άνω των 22 εκ. δολαρίων και συνεργάζεται με το Morrisons, μία από τις μεγαλύτερες αλυσίδες σούπερ μάρκετ στο Ηνωμένο Βασίλειο που της παρέχει απορρίματα τροφίμων.

Ο Φώτης μοιράζεται μαζί μας το ταξίδι του με την Better Origin – από την επιθυμία του να δημιουργήσει θετικό αντικτυπο στον κόσμο, στην επιλογή του μεταπτυχιακού του πάνω στη Μηχανική για τη Βιώσιμη Ανάπτυξη, μέχρι την ίδρυση της Better Origin. Ξεκινώντας αρχικά ως 4 ιδρυτές μας εξηγεί το ταξίδι της ομάδας και πως απέμειναν τελικά οι 2. Αναφέρεται στα μελλοντικά σχέδια της Better Origin και συζητά το κατά πόσο είναι η Ελληνική άγορα έτοιμη για να υποδεχθεί ένα μοντέλο όπως της Better Origin.

Ακούστε το επεισόδιο στο Youtube και μάθετε περισσότερα στην ιστοσελίδα του Outliers.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ: