Beyoncé: Δωρεά 1 εκατ. δολαρίων για τους σεισμόπληκτους στην Κολομβία
- 27/08/2026, 22:00
- SHARE
Την εξασφάλιση τροφίμων και στέγης για τις πληγείσες κοινότητες της Κολομβίας θα στηρίξει η Beyoncé με προσωπική δωρεά 1 εκατ. δολαρίων, προσθέτοντας τη δική της συνεισφορά στην κινητοποίηση του μουσικού κόσμου μετά τον φονικό σεισμό της 10ης Αυγούστου.
Σύμφωνα με την Parkwood Entertainment, τα χρήματα προορίζονται για οργανώσεις που επιχειρούν ήδη στη χώρα, με προτεραιότητα τις περιοχές που αντιμετωπίζουν τις σοβαρότερες συνέπειες της καταστροφής.
Ο σεισμός μεγέθους 7,4, που σημειώθηκε κοντά στο San José del Palmar, στο διαμέρισμα Τσόκο, προκάλεσε εκτεταμένες ζημιές σε κατοικίες, οδικά δίκτυα και υποδομές. Η καταστροφή επιβάρυνε και την τροφοδοσία των κοινοτήτων, καθιστώντας την πρόσβαση σε βασικά αγαθά κρίσιμη ανάγκη.
Παράλληλα με την ανακοίνωση της δωρεάς, η τραγουδίστρια και η εταιρεία της παρέπεμψαν όσους επιθυμούν να βοηθήσουν στις Food For The Poor και World Central Kitchen, ενθαρρύνοντας την υποστήριξη των επιχειρήσεων ανακούφισης.
Η συναυλία που συγκέντρωσε εκατομμύρια
Η συνεισφορά της Beyoncé ακολουθεί πρωτοβουλίες καλλιτεχνών με στενούς δεσμούς με την Κολομβία, οι οποίοι έχουν ενεργοποιηθεί τόσο για την άμεση βοήθεια όσο και για την αποκατάσταση των πληγεισών περιοχών.
Στη φιλανθρωπική συναυλία «Colombia: Voces por la Vida», που πραγματοποιήθηκε στην Μπογκοτά στις 23 Αυγούστου, ανακοινώθηκε δωρεά 1,2 εκατ. δολαρίων από το ίδρυμα Con Cora της Karol G.
Η διοργάνωση, με τη συμμετοχή καλλιτεχνών όπως ο Maluma, ο Eladio Carrión και οι Grupo Niche, συγκέντρωσε περισσότερα από 11 δισ. πέσος Κολομβίας, περίπου 3,6 εκατ. δολάρια, για τη στήριξη των σεισμόπληκτων.
Η Shakira εστιάζει στην επιστροφή στα σχολεία
Στην αποκατάσταση των εκπαιδευτικών υποδομών επικεντρώνεται η Shakira. Σύμφωνα με το Associated Press, μέσω του ιδρύματός της Pies Descalzos και σε συνεργασία με το ίδρυμα Howard G. Buffett, δεσμεύτηκε να συμβάλει στην ανοικοδόμηση 10 σχολείων στο Τσόκο.
Η τραγουδίστρια ανακοίνωσε επίσης χρηματοδοτικές δεσμεύσεις συνολικού ύψους 1,25 εκατ. δολαρίων από τη FIFA, τη Live Nation και την αναπτυξιακή τράπεζα CAF, ενώ υποσχέθηκε στήριξη για την ανακατασκευή τεχνολογικού πανεπιστημίου της περιοχής.
Οι πρωτοβουλίες αυτές επεκτείνουν τη βοήθεια πέρα από τις άμεσες ανάγκες επιβίωσης, στην αποκατάσταση της εκπαιδευτικής καθημερινότητας των πληγεισών κοινοτήτων.