Big Deal 500 εκατ.ευρώ για την Πειραιώς

Big Deal 500 εκατ.ευρώ για την Πειραιώς

H πορτογαλική BCP, μητρική της Millennium, προχώρησε σε placement του 4,3% των μετοχών της τράπεζας - Νέοι επενδυτές στο μετοχικό της κεφάλαιο. 

Αργά το βράδυ της Τρίτης ολοκληρώθηκε η πώληση του 4,3% των μετοχών της Τράπεζας Πειραιώς από την πορτογαλική Millennium BCP σε ξένους θεσμικούς επενδυτές. Η ζήτηση από διεθνείς θεσμικούς επενδυτές για την είσοδο στο μετοχικό κεφάλαιο της ελληνικής τράπεζας ήταν ισχυρή, γεγονός που αποτελεί παράλληλα και ψήφο εμπιστοσύνης προς το ελληνικό τραπεζικό σύστημα.

Η πώληση αφορά τίτλους που ο πορτογαλικός όμιλος απέκτησε στο πλαίσιο της συμφωνίας του με την ελληνική τράπεζα πριν από λίγους μήνες, η οποία προέβλεπε μεταξύ άλλων τη συμμετοχή του στην πρόσφατη αύξηση κεφαλαίου της Πειραιώς με 400 εκατ. ευρώ. Υπενθυμίζεται ότι η BCP πούλησε την ελληνική θυγατρική της, Millennium Bank, στην Τράπεζα Πειραιώς, αφού προηγουμένως την ανακεφαλαιοποίησε επαρκώς.

Κατά ορισμένες εκτιμήσεις, το τίμημα που θα καταβληθεί τελικώς στην BCP θα φτάσει τα 500 εκατ. ευρώ για το σύνολο των μετοχών και των warrants που απέκτησε στην τελευταία αύξηση κεφαλαίου της Τράπεζας Πειραιώς. Η τιμή αυτή αντιστοιχεί σε ένα discount της τάξεως του 15% από την χρηματιστηριακή τιμή της μετοχής.

Διαβάστε ακόμη: Ισχυρή η θέση των ελληνικών τραπεζών στην Αλβανία

Το ποσό των 500 εκατ. ευρώ ισοδυναμεί με νέα αύξηση κεφαλαίου της τράπεζας, καθώς πρόκειται για φρέσκα χρήματα που προέρχονται από νέους επενδυτές, ενώ στο πλαίσιο της ανακεφαλαιοποίησης σε αυτό το ύψος κινήθηκε η συμμετοχή των ιδιωτών επενδυτών μέσω της έκδοσης νέων μετοχών που υλοποιήθηκε.

Σήμερα αναμένονται οι επίσημες ανακοινώσεις για τις μετοχές της Τράπεζας Πειραιώς, αλλά και για το τίμημα που τελικώς θα καταβληθεί.

Διαβάστε επίσης: Οι γερμανικές τράπεζες έχουν τα περισσότερα «κόκκινα» δάνεια