Μπιλ Γκέιτς: Οι μεγάλες εταιρείες πρέπει να ελέγχονται από τις κυβερνήσεις

AFP

«Αν είσαι τόσο επιτυχημένος όσο εγώ ή κάποιος από αυτούς τους ανθρώπους, αξίζεις αγενείς, άδικες, δύσκολες ερωτήσεις» είπε ο Γκέιτς.

Ο συνιδρυτής της Microsoft, Μπιλ Γκέιτς, δήλωσε κατά τη διάρκεια podcast ότι είναι σύμφωνος οι εταιρείες τεχνολογίας να αντιμετωπίζουν ερωτήσεις και έλεγχο από τις κυβερνήσεις και ότι «το αξίζουν».

«Αν είσαι τόσο επιτυχημένος όσο εγώ ή κάποιος από αυτούς τους ανθρώπους, αξίζεις αγενείς, άδικες, δύσκολες ερωτήσεις» είπε ο Γκέιτς. «Αυτός ο τύπος «ψησίματος» έρχεται όταν βρίσκεσαι στην περιοχή των εξαιρετικά επιτυχημένων. Είναι εντάξει».

Ο Γκέιτς επαίνεσε επίσης τον εκλιπόντα συνιδρυτή της Apple, Στιβ Τζομπς, αποκαλώντας τον «μάγο που έβαζε τους ανθρώπους κάτω από το ξόρκι του». «Ο Τζομπς ήταν μια ιδιοφυΐα, αυτό που έκανε, ειδικά όταν επέστρεψε στην Apple… κανένας άλλος δεν μπορούσε να το κάνει. Δεν θα μπορούσα να το κάνω αυτό», είπε ο Γκέιτς. «Ήταν ένας μάγος για άτομα που είχαν υπερβολικά κίνητρα – ήμουν ένας μικρός μάγος, οπότε δεν μπορούσα να πέσω στο ξόρκι του – αλλά μπορούσα να τον δω να το κάνει».

Ο Γκέιτς εξέφρασε τις προσωπικές του αδυναμίες λέγοντας ότι δεν είναι πολύ κοινωνικός. «Δεν είμαι τόσο σπουδαίος κοινωνικά, δεν ξέρω πώς να μαγειρεύω και ντρέπομαι πολύ, δεν μιλάω άπταιστα [άλλες] γλώσσες», είπε.

Σχετικά άρθρα