Bild: Αυτή είναι η μυστική λίστα του Τσίπρα

Bild: Αυτή είναι η μυστική λίστα του Τσίπρα

Μείωση επικουρικών συντάξεων, «φρένο» στην πρόωρη συνταξιοδότηση, νέο φόρο πολυτελείας και αύξηση του κατώτατου μισθού περιλαμβάνει η «λίστα Τσίπρα», σύμφωνα με τη Bild.

Δημοσίευμα με τίτλο: «Η μυστική λίστα του Τσίπρα» φιλοξενεί η γερμανική εφημερίδα «Bild» και σε αυτό «αποκαλύπτονται» τέσσερα μέτρα τα οποία φέρεται να είναι διατεθειμένος ο Έλληνας πρωθυπουργός να υποβάλει στους Θεσμούς.

«Τις τελευταίες ημέρες, όπως εξάλλου και τους τελευταίους μήνες, συνεχίζεται το τρελό πόκερ των διαπραγματεύσεων μεταξύ Αθήνας και Βρυξελλών με την ελληνική κυβέρνηση να μην παρουσιάζει καμία λίστα μεταρρυθμίσεων, ακόμα και όταν υπήρχαν πληροφορίες ότι κατά τη σύνοδο των υπουργών Οικονομικών στη Ρίγα της Λετονίας θα μπορούσε η υπάρχουσα λίστα να γίνει αποδεκτή από τους δανειστές. Η λίστα, όμως, με τις μεταρρυθμίσεις είναι η προϋπόθεση για την εκταμίευση της δόσης που θα ενισχύσει με δισεκατομμύρια ευρώ τους Έλληνες και θα τους σώσει από τη χρεοκοπία», αναφέρει το δημοσίευμα.

Τα τέσσερα μέτρα που σύμφωνα με το δημοσίευμα βρίσκονται στη «λίστα Τσίπρα» είναι: 1) η αύξηση του κατώτατου μισθού, 2) η επιβολή νέου φόρου πολυτελείας για πολυτελή ταξίδια στα ελληνικά νησιά, 3) η μείωση των επικουρικών συντάξεων και 4)η παύση των πρόωρων συνταξιοδοτήσεων.

Το δημοσίευμα σημειώνει επίσης: «Από τη Ρίγα της Λετονίας, ο αμφιλεγόμενος Έλληνας υπουργός Οικονομικών, Γιάνης Βαρουφάκης, δέχτηκε σκληρή κριτική από τους Ευρωπαίους εταίρους του. Ο Έλληνας υπουργός Οικονομικών δεν έχει καθόλου καλές σχέσεις με τους Ευρωπαίους ομολόγους του, την ώρα που οργιάζουν οι φήμες στην Ελλάδα περί αντικατάστασής του».