Bild: Κόκκινη κάρτα για την Ελλάδα και αποβολή από το ευρώ

Bild: Κόκκινη κάρτα για την Ελλάδα και αποβολή από το ευρώ

Παρά τις επίσημες διαψεύσεις από το Βερολίνο, ορισμένα γερμανικά μέσα επιμένουν να επαναφέρουν τα σενάρια για έξοδο από το ευρώ.

H Bild, μια εφημερίδα γνωστή για την επιθετικότητα της προς την Ελλάδα και για τις λαϊκίστικες προσεγγίσεις της, κάνει λόγο σε σημερινό της σχόλιο για «κόκκινη κάρτα» στην Ελλάδα από την γερμανική κυβέρνηση σε περίπτωση που μια κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ καταγγείλει τις συμφωνίες με την ευρωζώνη.

Μάλιστα, στο σχόλιο σημειώνεται ότι η γερμανική κυβέρνηση θα «εκδιώξει» την Ελλάδα από την ευρωζώνη, «κάτι που έπρεπε να έχει γίνει εδώ και καιρό», προειδοποιώντας τους Έλληνες να μην παρασυρθούν στις εκλογές από «ακροαριστερούς απατεώνες».

Όπως σημειώνει στο σχόλιο της η Bild: «Τι συμβαίνει με έναν παίκτη που παραβιάζει τους κανόνες και κάνει σκληρά φάουλ; Φυσικά τιμωρείται και αποβάλλεται από το γήπεδο! Τι συμβαίνει με μια χώρα που δεν τηρεί τους κανόνες ή εφαρμόζει με καθυστέρηση τα συμφωνηθέντα; Λαμβάνει, όπως δείχνει μέχρι στιγμής το παράδειγμα της Ελλάδας, ευρεία στήριξη και δις! Αυτό όμως ενδέχεται να τελειώσει σύντομα.

Εάν κερδίσουν οι ακραίοι αριστεροί τις εκλογές στην Ελλάδα και καταγγείλουν τις συμφωνίες με την ευρωζώνη, τότε η γερμανική κυβέρνηση θα δείξει την κόκκινη κάρτα. Και θα τους εκδιώξει από το ευρώ. Κάτι που έπρεπε να έχει γίνει εδώ και καιρό! Πρόκειται και για μια προειδοποίηση προς όλους τους Έλληνες να μην παρασυρθούν στις εκλογές από ακροαριστερούς απατεώνες, αλλά να συνεχίσουν να στηρίζουν την πορεία των μεταρρυθμίσεων που έχει χαραχθεί, όσο επίπονος και δύσβατος κι αν είναι ο δρόμος. Μόνον τότε η Αθήνα μπορεί να ελπίζει σε περαιτέρω αλληλεγγύη. Γιατί το ευρώ μπορεί να ζήσει θαυμάσια και χωρίς τους Έλληνες».