Bίντεο: Έφοδος της αστυνομίας σε «άντρο» ναρκωτικών δίπλα στην ΑΣΟΕΕ

Bίντεο: Έφοδος της αστυνομίας σε «άντρο» ναρκωτικών δίπλα στην ΑΣΟΕΕ

Έφοδο έκανε χθες η αστυνομία σε ένα ερειπωμένο, ακατοίκητο κτίριο δίπλα στην ΑΣΟΕΕ, στη συμβολή των οδών 28ης Οκτωβρίου και Αντωνιάδου, που γινόταν διακίνηση ναρκωτικών. Στο κτίριο πολυμελής σπείρα διακινούσε συστηματικά ναρκωτικά, όλο το…24ωρο, γύρω από το Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών, αλλά και τα Εξάρχεια και άλλες περιοχές στο ευρύτερο κέντρο της Αθήνας.

Σύμφωνα με ενημέρωση από την ΕΛ.ΑΣ., τα κέρδη της σπείρας ανέρχονται στα 100.000 ευρώ, από τις ποσότητες που κατασχέθηκαν.

Παράλληλα, τα μέλη της σπείρας είχαν «καβάτζες»- χώρους αποθήκευσης- σε έξι διαμερίσματα και σε κατάστημα, κοντά στο βασικό «ορμητήριο» της οδού Αντωνιάδου. Για την εξάρθρωση της σπείρας έγιναν την Παρασκευή διαδοχικές αστυνομικές επιχειρήσεις και έρευνες, τόσο στο βασικό «ορμητήριο» της οδού Αντωνιάδου, όσο και στους υπόλοιπους υποστηρικτικούς χώρους, στα διαμερίσματα και το κατάστημα, σε Ομόνοια, Κυψέλη και Άγιο Παντελεήμονα.

Κατά τη διάρκεια των επιχειρήσεων συνελήφθησαν 10 αλλοδαποί μέλη της οργάνωσης και κατασχέθηκαν ποσότητες που καλύπτουν όλη σχεδόν τη γκάμα των ναρκωτικών ουσιών.

Την υπόθεση παρουσίασε σήμερα ο διευθυντής της Ασφάλειας Αττικής, υποστράτηγος Πέτρος Τζεφέρης, μαζί με τον εκπρόσωπο της ΕΛ.ΑΣ Θεόδωρο Χρονόπουλο, δίνοντας λεπτομέρειες για τη λειτουργία του κυκλώματος και τον καθορισμένο τρόπο δράσης του κάθε μέλους της, καθώς και το πού αποθήκευαν τα ναρκωτικά και πώς τα διακινούσαν.

Οι δράστες είχαν εγκαταστήσει την «εμπορική επιχείρηση» στο ακατοίκητο κτήριο της οδού Αντωνιάδου, πλάι στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο, και λειτουργούσαν επί 24ώρου βάσεως, σε δύο βάρδιες, από τις 10 το πρωί έως τις 10 το βράδυ και από τις 10 το βράδυ έως τις 10 το πρωί. Κατά την αστυνομική επιχείρηση συνελήφθησαν συνολικά 10 μέλη της οργάνωσης, όλα αφγανικής και πακιστανικής υπηκοότητας. Ως αρχηγός της οργάνωσης και διαχειριστής των εισπράξεων φέρεται ότι είναι ένας 28χρονος Αφγανός, ο οποίος είχε το γενικό πρόσταγμα και έδινε τις εντολές στους άλλους.

Δείτε το βίντεο: