Bitcoin, Αρχικές Δημόσιες Προσφορές και ταξίδια μετά την πανδημία – τι είπαν οι CEO των εταιρειών τεχνολογίας στο Fortune Global Forum

Bitcoin, Αρχικές Δημόσιες Προσφορές και ταξίδια μετά την πανδημία – τι είπαν οι CEO των εταιρειών τεχνολογίας στο Fortune Global Forum
epa09018336 A bitcoin reflects in front of a monitor showing a stock barometer in Duesseldorf, Germany, 17 February 2021. For the first time, the cryptocurrency Bitcoin has exceeded the mark of 50,000 dollars. Most recently, it became known that Elon Musk, CEO of the US electric car manufacturer Tesla, is said to have invested 1.5 billion dollars in Bitcoin. In recent weeks, he had boosted Bitcoin as well as other Internet currencies with positive news via the short message service Twitter. Credit card provider MasterCard also announced that it would open its payment network to cryptocurrencies. Visa plans to help banks introduce trading with Bitcoin and other cryptocurrencies by launching software with API access. EPA/SASCHA STEINBACH Photo: ΑΠΕ-ΜΠΕ

του Robert Hackett

Το Fortune Global Forum ξεκίνησε την Τρίτη. Είχαμε έναν αριθμό στελεχών τεχνολογικών εταιρειών που μοιράστηκαν τις σκέψεις τους για τα πάντα, από τις παγκόσμιες αλυσίδες ταξιδιών και εφοδιασμού έως τον ψηφιακό μετασχηματισμό και τα κρυπτονομίσματα.

Μερικά βασικά σημεία: Ο διευθύνων σύμβουλος της Airbnb, Brian Chesky, είπε ότι οι άνθρωποι επεκτείνουν τα ταξίδια τους στο εξωτερικό για μεγαλύτερες χρονικές περιόδους. «Νομίζω ότι οι περιπτώσεις που κάποιος έμπαινε σε ένα αεροπλάνο για να πάει στην Ευρώπη για μόλις τρεις, τέσσερις, πέντε ημέρες πιθανότατα θα μειωθούν και οι άνθρωποι θα συνειδητοποιήσουν ότι είναι καλύτερο να ταξιδεύεις για περισσότερο χρόνο», είπε.

Ακόμα και όταν οι άνθρωποι αρχίσουν να βλέπουν ο ένας τον άλλο ξανά από κοντά, δεν υπάρχει αμφιβολία ότι η ψηφιακή αλληλεπίδραση θα συνεχιστεί. Ο διευθύνων σύμβουλος της Cisco Systems, Chuck Robbins, είπε ότι οι εργαζόμενοι «αναμένουν» πιο ανεπίσημη και συχνή επικοινωνία με τη διοίκηση μέσω τηλεδιάσκεψης.

Εντωμεταξύ, η διευθύνουσα σύμβουλος της Nasdaq, Adena Friedman, δήλωσε ότι τα εικονικά roadshow για τις αρχικές δημόσιες προσφορές έχουν αντικαταστήσει την παραδοσιακή διαδικασία, συμπυκνώνοντας αυτό το μέρος της διαδικασίας σε ημέρες αντί για εβδομάδες. «Όλα έγιναν μέσω τηλεδιάσκεψης και ήταν πολύ πιο αποτελεσματικό», είπε.

Άλλα στελέχη πιστεύουν ότι δεν υπάρχει υποκατάστατο της φυσικής αλληλεπίδρασης. Ο διευθύνων σύμβουλος της Starbucks, Kevin Johnson, δήλωσε ότι παρόλο που η εταιρεία του αντιμετώπισε την πανδημία χάρη στην εφαρμογή για κινητές συσκευές η οποία επέτρεψε στους ανθρώπους να παραγγέλνουν καφέ για παραλαβή στα καταστήματά της, είναι έτοιμος για την «μεγάλη ανθρώπινη επανασύνδεση.

Και η Revathi Advaithi, διευθύνουσα σύμβουλος της εταιρείας κατασκευής ηλεκτρονικών ειδών Flex, δήλωσε ότι οι παγκόσμιες διαταραχές που προκλήθηκαν από τον COVID-19 στη μεταποίηση αποκάλυψαν ότι «οι άνθρωποι δεν θέλουν να εξαρτώνται από τις παγκόσμιες αλυσίδες εφοδιασμού» και αντ’ αυτού θα προσπαθήσουν να παρέχουν περισσότερες λειτουργίες τοπικά.

Πήρα συνέντευξη από τον Michael Saylor, διευθύνοντα σύμβουλο της εταιρείας Microstrategy, η οποία επενδύει σε λογισμικό ανάλυσης για το Bitcoin. Μου είπε ότι επικροτεί την πρόσφατη απόφαση του Ελ Σαλβαδόρ να αποδεχθεί το Bitcoin ως νόμιμο χρήμα. «Δεν μπορώ να το δω ως κάτι άλλο εκτός από αιτία χαράς», είπε. Ο νέος νόμος παρέχει «δικαιώματα ιδιοκτησίας σε όλους στο Ελ Σαλβαδόρ που είναι πέρα από την παρέμβαση της κυβέρνησης ή μιας τράπεζας, και γι’ αυτό νομίζω ότι είναι καλό».

«Είναι ένα μέσο οικονομικής ενδυνάμωσης και στο βαθμό που εξαπλώνεται παντού στον κόσμο, κάνει τον κόσμο καλύτερο», δήλωσε ο Saylor. (Μόλις αυτή την εβδομάδα, ο Saylor ανακοίνωσε ότι η Microstrategy συγκεντρώνει 500 εκατομμύρια δολάρια σε ομόλογα για να αγοράσει χιλιάδες Bitcoin, προσθέτοντας στο υπάρχον απόθεμά της των 92.000).

Πηγή: Fortune.com