Bitcoin: Μεγάλη υποχώρηση για δεύτερη ημέρα – Περιορίζονται στο 390% τα κέρδη του για το 2021

Bitcoin: Μεγάλη υποχώρηση για δεύτερη ημέρα – Περιορίζονται στο 390% τα κέρδη του για το 2021

Μεγάλη υποχώρηση σημείωσε και την Τρίτη 23 Φεβρουαρίου το bitcoin, στο πλαίσιο μιας περιόδου έντονης μεταβλητότητας η οποία ενισχύει τις αμφιβολίες σχετικά με την ανθεκτικότητα του bull run σε ό,τι αφορά την πορεία του κρυπτονομίσματος. Ειδικότερα, το bitcoin υποχώρησε 12,5%, τυγχάνοντας διαπραγμάτευσης μέχρι τη στιγμή που γράφονταν αυτές εδώ οι γραμμές κάτω από το ψυχολογικό όριο των 50.000 δολαρίων, στα 48.071 δολάρια.

Υπενθυμίζεται ότι τη Δευτέρα 22 Φεβρουαρίου σημείωσε πτώση 17%, καθώς το sell off στα διεθνή χρηματιστήρια περιόρισε τη διάθεση για ανάληψη ρίσκου. Σε κάθε περίπτωση, το κρυπτονόμισμα, παρά τη βουτιά, καταγράφει αύξηση 390% το 2021.

Στο μεταξύ, η υπουργός Οικονομικών των ΗΠΑ Janet Yellen αλλά και ο συνιδρυτής της Microsoft Bill Gates αναφέρθηκαν και αυτοί στο ψηφιακό νόμισμα. Σύμφωνα με τον Gates, η επενδυτική φρενίτιδα στον κόσμο της κρυπτογράφησης δεν είναι υγιής, ενώ η Yellen επεσήμανε πως το bitcoin είναι ένας πολύ «αναποτελεσματικός» τρόπος διεξαγωγής συναλλαγών.

Σε τεχνικό επίπεδο, το ψηφιακό νόμισμα φαίνεται «τεντωμένο», σύμφωνα με την Miller Tabak + Co. Tο Bitcoin είναι «εξαιρετικά υπεραγορασμένο», έγραψε ο επικεφαλής στρατηγικός της εταιρείας Matt Maley. Αλλά και ο ένθερμος οπαδός του bitcoin και επικεφαλής της αυτοκινητοβιομηχανίας Tesla το περασμένο Σαββατοκύριακο δήλωσε, μέσω Twitter, πως το κρυπτονόμισμα ίσως είναι σε υψηλότερο επίπεδο από ό,τι θα έπρεπε. Ο δείκτης Bloomberg Galaxy Crypto Index, που καλύπτει τα Bitcoin, Ether και τρία άλλα ψηφιακά tokens, μειώθηκε έως και 13%.

Και όλα αυτά ενώ το πιο μεγάλο κρυπτονόμισμα παγκοσμίως έκανε ράλι κατά τη διάρκεια του Σαββατοκύριακου, φτάνοντας σε νέα υψηλά -έχει σχεδόν διπλασιάσει την αξία του μέχρι στιγμής φέτος. Μάλιστα, την Παρασκευή 19 Φεβρουαρίου η κεφαλαιοποίησή του άγγιξε το 1 τρισ. δολάρια.