Bitcoin τώρα και στους Ολυμπιακούς Αγώνες

Bitcoin τώρα και στους Ολυμπιακούς Αγώνες

Κυνηγώντας το χρυσό μετάλλιο με κρυπτονομίσματα.

του Tom Huddleston Jr.

Οι τιμές του Bitcoin είναι αρκετά ασταθείς τώρα τελευταία, αλλά ακόμα κι αυτή η αστάθεια των τιμών του κρυπτονομίσματος είναι λιγότερο τρομακτική απ’ το να κατεβαίνεις μια πίστα καλυμμένη με πάγο με ταχύτητα 140 χιλιομέτρων την ώρα.

Γι’ αυτό και η Ολυμπιακή ομάδα του αθλήματος luge των ΗΠΑ δεν φοβήθηκε να ζητήσει δωρεές σε Bitcoin την περίοδο της προετοιμασίας της για τους Χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες.

Τον περασμένο Δεκέμβριο, η USA Luge – όπως ονομάζεται η Ολυμπιακή ομάδα luge των ΗΠΑ – ξεκίνησε να δέχεται δωρεές σε Bitcoin, στα πλαίσια των προσπαθειών συγκέντρωσης πόρων για την υποστήριξη των αθλητών, της προετοιμασίας και του ταξιδιού τους στη Νότια Κορέα, όπου διεξάγονται οι αγώνες.

Σε ανάρτησή της με τίτλο «Η ομάδα USA Luge ‘τρέχει’ με Bitcoin», η ομάδα έγραψε ότι οι επενδυτές σε Bitcoin και οι αθλητές του luge έχουν κάποια κοινά σημεία επειδή «και οι μεν και οι δε γνωρίζουν καλά τι σημαίνει ταχύτητα, πτώσεις, διαχείριση κινδύνου, και επιμονή. Κι αυτό ίσως εξηγεί γιατί η ομάδα USA Luge και το Bitcoin είναι φτιαγμένοι ο ένας για τον άλλον».

«Έχουμε εξετάσει προσεκτικά το Bitcoin και είναι σίγουρα μία ανταμοιβή με ρίσκο που κατανοούμε και είμαστε έτοιμοι να αναλάβουμε» είπε ο Gordy Sheer, διευθυντής μάρκετινγκ της USA Luge και κάτοχος ασημένιου ολυμπιακού μεταλλίου στο διπλό luge.

Σύμφωνα με το CNET, η ομάδα υποσχέθηκε στους υποστηρικτές της ότι θα τους δώσει καπελάκια της USA Luge με το λογότυπο του Bitcoin αν καλυφθεί ο στόχος που έχει τεθεί από την εκστρατεία συγκέντρωσης πόρων.

Συνολικά, οι δωρεές που έλαβε η ομάδα σε Bitcoin είναι 0,673 BTC, ή 6.200 δολάρια. Η ομάδα είχε ζητήσει από τους υποστηρικτές της να δώσουν συνολικά πέντε BTC (ή περίπου 50.000 δολάρια).

Όμως, όπως δήλωσε και το πρώην μέλος της Ολυμπιακής ομάδας των ΗΠΑ Ty Danco, ο οποίος συνεισέφερε στην εκστρατεία χρηματοδότησης, «η USA Luge δεν σκέφτεται βραχυπρόθεσμα».

Δηλαδή, η ομάδα σχεδιάζει να κρατήσει τις δωρεές και ελπίζει να τις αυξήσει ενόψει της προετοιμασίας της για τους Χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες του 2022 και του 2026, «στοιχηματίζοντας» υπέρ της μακροχρόνιας βιωσιμότητας του κρυπτονομίσματος.