Bixby: Η απάντηση της Samsung στη Siri της Apple θα καθυστερήσει

Bixby: Η απάντηση της Samsung στη Siri της Apple θα καθυστερήσει

Δεν θα είναι έτοιμη εγκαίρως για το λανσάρισμα του μοντέλου Galaxy S8 στις ΗΠΑ.

της Ζαμίρα Ραχίμ

Η Bixby, η φωνητική βοηθός τεχνητής νοημοσύνης της Samsung, δεν θα είναι έτοιμη εγκαίρως για το λανσάρισμα του μοντέλου Galaxy S8 στις ΗΠΑ.

Η καθυστέρηση είναι μια αρνητική εξέλιξη για τη Samsung, καθώς είχε διαφημίσει εκτενώς αυτή τη νέα προσθήκη στα επόμενα smartphone της. Στόχος της εταιρείας είναι μέσω της Bixby να ανταγωνιστεί άλλες εικονικές φωνητικές βοηθούς όπως η Siri της Apple και η Alexa της Amazon.

Η εφημερίδα The Wall Street Journal ανέφερε ότι κατά τη διάρκεια εκτενών εταιρικών δοκιμών, η απόδοση της βοηθού στα αγγλικά δεν έφτασε τα αντίστοιχα πρότυπα απόδοσης στα κορεάτικα.

Κάποιες λειτουργίες της Bixby θα συμπεριληφθούν στο S8, η παρουσίαση του οποίου στις ΗΠΑ είναι προγραμματισμένη για τις 21 Απριλίου. Όμως, οι κάτοχοι της συσκευής δεν θα είναι σε θέση να χρησιμοποιήσουν την τεχνολογία φωνητικής ενεργοποίησης. Σύμφωνα με τη Samsung, η λειτουργία αυτή θα λανσαριστεί «αργότερα φέτος την άνοιξη».

Ο γίγαντας των smartphone ενισχύει τις δυνατότητές του στην τεχνητή νοημοσύνη και εξαγόρασε την τεχνολογική startup Viv Labs το 2016.

Η Samsung δεν ανέφερε τον λόγο για την καθυστέρηση στην ενσωμάτωση της Bixby.

Η εταιρεία ήδη αποφάσισε να καθυστερήσει την παρουσίαση του S8 ως ένα προληπτικό μέτρο για να μην επαναληφθεί η περσινή καταστροφική ιστορία με το Galaxy Note7. Υπενθυμίζουμε ότι η Samsung είχε αναγκαστεί να προβεί σε πλήρη ανάκληση του προϊόντος, η μπαταρία του οποίου έπιανε φωτιά εξαιτίας ενός κατασκευαστικού σφάλματος.