BLACK BOX Audio Video Show: Όλα όσα θέλετε να ξέρετε γύρω από τον ήχο και την εικόνα

BLACK BOX Audio Video Show: Όλα όσα θέλετε να ξέρετε γύρω από τον ήχο και την εικόνα
Τα τελευταία τεχνολογικά επιτεύγματα ήχου και εικόνας σε μια έκθεση που θα δώσουν το παρών οι expert της αγοράς.

Κάλεσμα στους λάτρεις της τεχνολογίας που ενδιαφέρονται να ενημερωθούν για τα καινοτόμα συστήματα ήχου και εικόνας υψηλών επιδόσεων που κυκλοφορούν στην παγκόσμια αγορά, απευθύνουν οι διοργανωτές της έκθεσης BLACK BOX Audio Video Show η οποία θα πραγματοποιηθεί στο Intercontinental στις 21 και 22 Μαρτίου 2020.

Όπως ανέφερε ο Γιάννης Μήτσος, εμπορικός διευθυντής της BLACK BOX, στόχος είναι να προσελκύσουν μαζικά καινούριους επισκέπτες και πιθανούς αγοραστές στον ήχο και την εικόνα, εξ’ ου και η διοργάνωση της έκθεσης, για πρώτη φορά, σε μεγάλο ξενοδοχείο της Αθήνας.

Όλες οι Hi-End εταιρείες ήχου αναμένεται να δώσουν το παρών με τους επισκέπτες να έχουν τη δυνατότητα περιήγησης σε 18 αίθουσες – από 24 έως 135 τετραγωνικά μέτρα έκαστη – στις οποίες θα δουν από κοντά τα καλύτερα Hi Fi ηχοσυστήματα, Τηλεοράσεις 8Κ, βιντεοπροβολείς τελευταίας τεχνολογίας, ακουστικά, βινύλια και gadgets ενώ θα έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν πολλές παράλληλες δράσεις, happenings και μουσικά δρώμενα, αλλά και να αγοράσουν τα προϊόντα που τους ενδιαφέρουν σε τιμές λιανικής.

«Η έκθεση είναι ανοιχτή στο κοινό από νωρίς το πρωί μέχρι και τις 8 το βράδυ. Η γενική είσοδος είναι 5 ευρώ και για τις δυο ημέρες και το 1 ευρώ από κάθε αγορά εισιτηρίου θα πηγαίνει στο Χαμόγελο του Παιδιού» τόνισε ο κ. Μήτσος και πρόσθεσε πως στην έκθεση θα γίνει παράλληλα και το λανσάρισμα του περιοδικού Yellow Box Magazine το οποίο θα βγαίνει κάθε δυο μήνες στα περίπτερα.

Αναβιώνει το βινύλιο!

Ο CEO της Black Box και ιδρυτής της εταιρείας εισαγωγής & διανομής δίσκων μουσικής, Greenway Music, κ. Θεόδωρος Μπαφαλούκας επιχείρησε να δώσει την εικόνα της αγοράς λέγοντας πως, τόσο οι πωλήσεις των λευκών, όσο και εκείνες των μαύρων συσκευών σημείωσαν πτώση το διάστημα 2009-2013, η οποία μετριάστηκε την πενταετία 2013-2017. Από τον μέσο ετήσιο ρυθμό μεταβολής (MEPM) -6,5% που καταγράφηκε στα χρόνια της κρίσης (2009-2017) η εν λόγω αγορά έχει πλέον γυρίσει σε θετικό πρόσημο και η εκτίμηση είναι ότι ο ΜΕΡΜ το διάστημα 2017-2021 θα εμφανίσει άνοδο της τάξης του 4%. Σύμφωνα μάλιστα με τα στοιχεία του 2017, εκείνη τη χρονιά πουλήθηκαν περί τα 2,3 εκατ. τεμάχια εκ των οποίων τα 1,2 εκατ. αφορούσαν λευκές συσκευές και τα 1,1 εκατ. τεμάχια συσκευές ήχου και εικόνας.

Αναφερόμενος στην αναβίωση του βινυλίου, ο κ. Μπαφαλούκας, τόνισε ότι από το 2015 παρατηρείται μια αυξητική τάση, με τη ζήτηση να καταγράφεται, κυρίως, από άτομα ηλικίας 35 ετών και άνω.

«Είναι ενδεικτικό ότι ούτε μια από τις εταιρείες που εισάγουν τέτοιου είδους μηχανήματα δεν έκλεισε μέσα στην κρίση γεγονός που υπογραμμίζει ότι υπάρχει ακόμα έντονο αγοραστικό ενδιαφέρον. Αυτό που μας χαροποιεί είναι ότι βγαίνουν διαρκώς καινούριες παραγωγές. Όσο για το κόστος ενός δίσκου βινυλίου κυμαίνεται μεταξύ 25 με 35 ευρώ» είπε ο κ. Μπαλαφούκας διευκρινίζοντας πως την τελευταία τριετία έχουν διπλασιαστεί οι πωλήσεις.