Μπλόκα της αστυνομίας στους δρόμους της Αττικής- Έλεγχοι και πρόστιμα

Μπλόκα της αστυνομίας στους δρόμους της Αττικής- Έλεγχοι και πρόστιμα
Από νωρίς το πρωί αστυνομικοί σε κεντρικά σημεία σε Ναύπλιο και Άργος πραγματοποιούν ελέγχους στα έγγραφα των πολιτών πρώτη μέρα της νέας απαγόρευσης της κυκλοφορίας, Σάββατο 7 Νοεμβρίου 2020. Στο Ναύπλιο αστυνομικοί είχαν στήσει μπλόκο στον κόμβο Αγίας Ελεούσας και έλεγχαν οδηγούς κατά την είσοδό τους αλλά και κατά την έξοδο τους από την πόλη. Οι ένστολοι σταματούσαν τους οδηγούς, έλεγχαν αν στα ΙΧ βρίσκονταν μέχρι δύο άτομα, στη συνέχεια ζητούσαν τα απαραίτητα έγγραφα ή το sms που θα πρέπει να διαθέτουν οι πολίτες προκειμένου να μπορούν να κυκλοφορούν, ενώ το πρόστιμο έχει αυξηθεί στα 300 ευρώ για τους παραβάτες. Αν και πρώτη ημέρα εφαρμογής του μέτρου της απαγόρευσης κυκλοφορίας, οι πολίτες φαίνεται πως ήταν προετοιμασμένοι και είχαν εφοδιαστεί με τα απαραίτητα έγγραφα ή είχαν στείλει το απαραίτητο sms τα οποία επεδείκνυαν στους αστυνομικούς, ενώ δεν έλειψαν και αυτοί, κυρίως ηλικιωμένοι, που δεν διέθεταν τα απαραίτητα δικαιολογητικά. ΑΠΕ-ΜΠΕ /ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΜΠΟΥΓΙΩΤΗΣ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ Photo: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Επιστρατεύτηκαν ακόμα και drones.

Μπλόκα της αστυνομίας, αυστηροί έλεγχοι και περιπολίες σε κεντρικούς άξονες συνθέτουν το σκηνικό από το πρωί στην Αττική, η οποία έχει τεθεί σε καθεστώς lockdown, σε μία προσπάθεια αντιμετώπισης της πανδημίας του κορωνοϊού.

Η ΕΛΑΣ έχει καταρτίσει νέο επιχειρησιακό σχέδιο, με την Αττική να βρίσκεται σε αστυνομικό «κλοιό» από το πρωί. Μάλιστα, πληροφορίες αναφέρουν ότι για την επιτήρηση έχουν επιστρατευτεί ακόμα και drones.

Μικτά κλιμάκια της Τροχαίας αλλά και των Τμημάτων της αστυνομίας βρίσκονται σε διάφορα σημεία στις κεντρικές αρτηρίες της πρωτεύουσας ενώ μπλόκα έχουν στηθεί σχεδόν σε κάθε είσοδο των δήμων.

Αναλυτικά, σύμφωνα με τον σχεδιασμό:  

  • Έχουν αναπτυχθεί ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις στους δρόμους.
  • Έχει αναπτυχθεί ειδικό επιχειρησιακό σχέδιο από τη Διεύθυνση Τροχαίας Αττικής για τον έλεγχο της κυκλοφορίας το οποίο αναπροσαρμόζεται.

Οι έλεγχοι της ΕΛ.ΑΣ επικεντρώνονται σε διόδια, εισόδους και εξόδους των πόλεων, σε κομβικά σημεία του οδικού δικτύου, στους σταθμούς υπεραστικών λεωφορείων (ΚΤΕΛ) και σε χώρους που μπορεί να υπάρχει συγχρωτισμός όπως πλατείες. Μάλιστα, σύμφωνα με το σχεδιασμό, ειδικά για τα διόδια οι έλεγχοι θα είναι καθολικοί.

Επίσης, επανέρχεται ο καθολικός έλεγχος οχημάτων σε διαφορετικά σημεία κάθε φορά, που θα βρίσκονται στο δρόμο λίγο πριν από την απαγόρευση κυκλοφορίας, η οποία όπως έγινε γνωστό ξεκινά στις 21:00 το βράδυ για τις καθημερινές και στις 18:00 για τα Σαββατοκύριακα.

Παράλληλα, οι υπεύθυνοι του σχεδιασμού των μέτρων θα δώσουν μεγάλη έμφαση στα σημεία έξω από καταστήματα take away.

Κατά τη διάρκεια της ημέρας drone και ελικόπτερο θα βρίσκονται πάνω από τα σημεία που παρατηρείται μεγάλη κινητικότητα και θα δίνει εικόνα στο κέντρο επιχειρήσεων.