Μπλόκα της αστυνομίας στους δρόμους της Αττικής- Έλεγχοι και πρόστιμα

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Επιστρατεύτηκαν ακόμα και drones.

Μπλόκα της αστυνομίας, αυστηροί έλεγχοι και περιπολίες σε κεντρικούς άξονες συνθέτουν το σκηνικό από το πρωί στην Αττική, η οποία έχει τεθεί σε καθεστώς lockdown, σε μία προσπάθεια αντιμετώπισης της πανδημίας του κορωνοϊού.

Η ΕΛΑΣ έχει καταρτίσει νέο επιχειρησιακό σχέδιο, με την Αττική να βρίσκεται σε αστυνομικό «κλοιό» από το πρωί. Μάλιστα, πληροφορίες αναφέρουν ότι για την επιτήρηση έχουν επιστρατευτεί ακόμα και drones.

Μικτά κλιμάκια της Τροχαίας αλλά και των Τμημάτων της αστυνομίας βρίσκονται σε διάφορα σημεία στις κεντρικές αρτηρίες της πρωτεύουσας ενώ μπλόκα έχουν στηθεί σχεδόν σε κάθε είσοδο των δήμων.

Αναλυτικά, σύμφωνα με τον σχεδιασμό:  

  • Έχουν αναπτυχθεί ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις στους δρόμους.
  • Έχει αναπτυχθεί ειδικό επιχειρησιακό σχέδιο από τη Διεύθυνση Τροχαίας Αττικής για τον έλεγχο της κυκλοφορίας το οποίο αναπροσαρμόζεται.

Οι έλεγχοι της ΕΛ.ΑΣ επικεντρώνονται σε διόδια, εισόδους και εξόδους των πόλεων, σε κομβικά σημεία του οδικού δικτύου, στους σταθμούς υπεραστικών λεωφορείων (ΚΤΕΛ) και σε χώρους που μπορεί να υπάρχει συγχρωτισμός όπως πλατείες. Μάλιστα, σύμφωνα με το σχεδιασμό, ειδικά για τα διόδια οι έλεγχοι θα είναι καθολικοί.

Επίσης, επανέρχεται ο καθολικός έλεγχος οχημάτων σε διαφορετικά σημεία κάθε φορά, που θα βρίσκονται στο δρόμο λίγο πριν από την απαγόρευση κυκλοφορίας, η οποία όπως έγινε γνωστό ξεκινά στις 21:00 το βράδυ για τις καθημερινές και στις 18:00 για τα Σαββατοκύριακα.

Παράλληλα, οι υπεύθυνοι του σχεδιασμού των μέτρων θα δώσουν μεγάλη έμφαση στα σημεία έξω από καταστήματα take away.

Κατά τη διάρκεια της ημέρας drone και ελικόπτερο θα βρίσκονται πάνω από τα σημεία που παρατηρείται μεγάλη κινητικότητα και θα δίνει εικόνα στο κέντρο επιχειρήσεων.