Bloomberg: Η Coca-Cola εξετάζει το ενδεχόμενο παραγωγής ποτών με κάνναβη

Bloomberg: Η Coca-Cola εξετάζει το ενδεχόμενο παραγωγής ποτών με κάνναβη

Η εταιρεία πάντως απαντά ότι για την ώρα δεν έχει λάβει οποιαδήποτε οριστική απόφαση.

του Chris Morris

Η Coca-Cola σκέφτεται να ασχοληθεί με την κάνναβη.

Η Coca-Cola Co. εξετάζει μια πιθανή συνεργασία με την Aurora Cannabis για την παραγωγή ποτών με κάνναβη, σύμφωνα με το BNN Bloomberg. Η κίνηση αυτή, η οποία βρίσκεται ακόμα σε διερευνητική φάση και δεν είναι διόλου σίγουρο ότι θα ολοκληρωθεί, θα σηματοδοτήσει μια σημαντική αλλαγή στη βιομηχανία κάνναβης, με μία από τις μεγαλύτερες εταιρείες του κόσμου να ενσωματώνει στις δραστηριότητές της το συγκεκριμένο ναρκωτικό.

Τα εν λόγω ποτά δεν θα εστιάζουν στην THC, την ψυχοτρόπο ουσία της μαριχουάνας για την οποία δεν ενδιαφέρεται η Coca-Cola, αλλά στη CBD, η οποία χρησιμοποιείται ευρέως σε προϊόντα ευεξίας. Το προτεινόμενο προϊόν θα επικεντρώνεται στην ανακούφιση από φλεγμονές, πόνο και κράμπες, αναφέρει το Bloomberg.

Δεν είναι σαφές εάν το προϊόν θα πωλείται στις ΗΠΑ ή μόνο στον Καναδά, όπου έχει την έδρα της η Aurora Cannabis. Ομοίως, είναι ασαφές κατά πόσο η Coca-Cola θα προβεί σε δημόσια ανακοίνωση σε περίπτωση που η συμφωνία ολοκληρωθεί (ή θα επιλέξει να κυκλοφορήσει μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας ένα προϊόν μέσα από το εμπορικό σήμα της Aurora).

Σε κάθε περίπτωση, το ενδιαφέρον της Coca-Cola για τον κλάδο της μαριχουάνας είναι σημαντικό. Η εταιρεία είναι ο μεγαλύτερος παραγωγός ποτών στον κόσμο – συγκεκριμένα παράγει 1,9 δισεκατομμύρια από τις 60 δισεκατομμύρια μερίδες ποτού που καταναλώνονται καθημερινά.

Παράλληλα, έχει επεκτείνει δραματικά την επιχειρηματική της εμπλοκή στον κλάδο των ποτών τα τελευταία χρόνια, με προϊόντα όπως ο καφές, το τσάι, το εμφιαλωμένο νερό, τα αλκοολούχα ποτά, και άλλα.

Μόνο μία άλλη εταιρεία της λίστας Fortune 500 δραστηριοποιείται στον κλάδο της μαριχουάνας. Η Constellation Brands, η οποία κατέχει μερίδιο 9,9% στην καναδική εταιρεία μαριχουάνας Canopy Growth Corp. (και σχεδιάζει να αναπτύξει η ίδια ποτά με κάνναβη), επιδιώκει να αποκτήσει ισχυρή παρουσία στον κλάδο.

Η Coca-Cola αρνήθηκε να σχολιάσει τα δημοσιεύματα σχετικά με τα ενδεχόμενα σχέδιά της και τις συνομιλίες με την Aurora, αλλά ανέφερε τα εξής στο Fortune μέσω γραπτής δήλωσης: «Δεν δραστηριοποιούμαστε επιχειρηματικά στη μαριχουάνα ή την κάνναβη. Μαζί με πολλούς άλλους στον κλάδο των ποτών, παρακολουθούμε στενά την ανάπτυξη της μη ψυχοτρόπου CBD ως συστατικού σε ποτά λειτουργικής ευεξίας σε όλο τον κόσμο. Ο χώρος εξελίσσεται γρήγορα. Επί του παρόντος δεν έχει ληφθεί κάποια απόφαση».

Πηγή: fortune.com