Bloomberg: Στις 50 εισηγμένες παγκοσμίως που αξίζει να επενδύσεις η Motor Oil

Bloomberg: Στις 50 εισηγμένες παγκοσμίως που αξίζει να επενδύσεις η Motor Oil

Η ελληνική εταιρεία βρέθηκε ανάμεσα σε μεγαθήρια του παγκόσμιου επιχειρείν.

 

Μεταξύ των 50 εισηγμένων εταιρειών από όλο τον κόσμο στις οποίες οι επενδυτές οφείλουν να στρέψουν το βλέμμα τους μέσα στο 2018, βρέθηκε η Motor Oil Hellas.

Η συγκεκριμένα λίστα που καταρτίζει το πρακτορείο Bloomberg φέρνει τον όμιλο στην 32η θέση, ενώ μεταξύ άλλων επιχειρήσεων βρίσκονται διεθνείς κολοσσοί όπως η αμερικανική ΑΤ&Τ, η γερμανική BASF, η κινεζική Cosco, η γαλλική Danone, η ιταλική ENI, αλλά και η Tesla. Στην κορυφή της λίστας βρίσκονται οι Advanced Micro Devices, Alaska Air και AMC Entertainment.

Το βασικό κριτήριο για την επιλογή της λίστας του Bloomberg μεταξύ 6000 εισηγμένων, είναι ότι οι εταιρείες σχεδιάζουν να λανσάρουν σημαντικά προϊόντα ή υπηρεσίες την επόμενη χρονιά ή γιατί θα αντιμετωπίσουν ασυνήθιστες προκλήσεις. Για την κατάρτιση της λίστας ελήφθησαν υπόψη κριτήρια όπως η αύξηση των εσόδων, το περιθώριο κέρδους, το μερίδιο αγοράς και ο δανεισμός.

Στο σχολιασμό για την Motor Oil Hellas αναφέρεται ότι οι εγκαταστάσεις της διασφαλίζουν τις καλύτερες και πλέον εξειδικευμένες δυνατότητες διύλισης στη Μεσόγειο, που της επιτρέπουν να επεξεργάζεται φθηνότερους τύπους αργού πετρελαίου, προσφέροντάς της περιθώρια διύλισης άνω του μέσου όρου. Κατά συνέπεια, εκτός των άλλων, έχει τη δυνατότητα να εκμεταλλευθεί καλύτερα τις χαμηλές τιμές του αργού στις διεθνείς αγορές.