Blue Horizon: Στον εισαγγελέα τα 4 μέλη του πληρώματος με την κατηγορία της ανθρωποκτονίας από κοινού

Blue Horizon: Στον εισαγγελέα τα 4 μέλη του πληρώματος με την κατηγορία της ανθρωποκτονίας από κοινού
Photo: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Ο υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης χαρακτήρισε την πράξη των μελών του πληρώματος «ποινικά και ηθικά καταδικαστέα».

Στην εισαγγελία Πειραιά με την κατηγορία της ανθρωποκτονίας από κοινού, αναμένεται να οδηγηθούν εντός της ημέρας τα τέσσερα μέλη του πληρώματος του πλοίου Blue Horizon, μετά τον τραγικό θάνατο που βρήκε χθες ένας 36χρονος, όταν στην προσπάθειά του να επιβιβαστεί επί του πλοίου απωθήθηκε από τα μέλη του πληρώματος με αποτέλεσμα την πτώση του στη θάλασσα.

Ο 36χρονος περισυνελέγη νεκρός από τη θαλάσσια περιοχή, ενώ το πλοίο αναχώρησε και επέστρεψε μετά από εισαγγελική εντολή προκειμένου να δοθούν καταθέσεις από επιβάτες και πλήρωμα.

Σήμερα το μεσημέρι αναμένεται να πραγματοποιηθεί και η νεκροψία-νεκροτομή του άτυχου 36χρονου, προκειμένου να διαπιστωθεί αν ο θάνατός του προήλθε από πνιγμό η από κάποια χτύπημα ή και από τον συνδυασμό και των δύο.

Σε βίντεο που δημοσιεύθηκαν στα social media, ο 36χρονος προσπαθεί να επιβιβαστεί στο πλοίο κατά την αναχώρηση για το Ηράκλειο, φέρεται να διαπληκτίζεται με κάποια άτομα από το πλήρωμα και στη συνέχεια να βρίσκεται στη θάλασσα, χάνοντας τη ζωή του.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης, μιλώντας το πρωί στον ραδιοφωνικό σταθμό ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ 90.1 είπε ότι αισθάνεται «σοκ, φρίκη και θλίψη».

Ο κ. Βαρβιτσιώτης χαρακτήρισε την πράξη των μελών του πληρώματος «ποινικά και ηθικά καταδικαστέα», προσθέτοντας ότι «αποτελεί χυδαία προσβολή προς τους Έλληνες ναυτικούς της ελληνικής ακτοπλοΐας που δεν συνάδει με τις αρχές της ναυτοσύνης».

Επεσήμανε ακόμη ότι δεν υπάρχει αμφιβολία ότι πρόκειται για ανθρωποκτονία.

Επιπλέον, έκανε γνωστό ότι ο 36χρονος ο οποίος είχε εισιτήριο στην κατοχή του, αφού είχε επιβιβαστεί στο πλοίο, έπειτα αποβιβάστηκε για άγνωστους μέχρι στιγμής λόγους και στη συνέχεια στην προσπάθειά του να επανεπιβιβαστεί, απωθήθηκε από τα μέλη του πληρώματος με αποτέλεσμα την πτώση του στη θάλασσα και τον θάνατό του.

Η διοίκηση της Attica Group στην οποία ανήκει το πλοίο, σε ανακοίνωσή της ανέφερε ότι είναι συγκλονισμένη από το τραγικό περιστατικό που έλαβε χώρα στο λιμένα Πειραιά, ενώ δηλώνει ότι συνεργάζεται με κάθε αρμόδια Αρχή για την πλήρη διαλεύκανση του συμβάντος.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ: