Blueline: Γνωρίστε το Taxibeat για γιατρούς

Blueline: Γνωρίστε το Taxibeat για γιατρούς

Ο χρήστης επιλέγει τον γιατρό ή νοσηλευτή που επιθυμεί και εκείνος πραγματοποιεί κατ’ οίκον επίσκεψη στο χώρο του ασθενή μέσα στις επόμενες δυο ώρες.

Η Blueline είναι μια απ’ τις εταιρείες που άκουσε τα καλύτερα σχόλια στον διαγωνισμό του  και που όλοι αναμένουμε την εξέλιξη τους.

Η  ελληνική startup έχει ως στόχο την  αναβάθμιση της πρωτοβάθμιας περίθαλψης σε οικονομικότερη, αποδοτικότερη και πιο άνετη υπηρεσία.

Μέσω της σύγκλισης mobile τεχνολογίας, υπηρεσιών cloud και του κατάλληλου business model, η ομάδα της Blueline σκοπεύει να κάνει την λήψη πρωτοβάθμιας περίθαλψης με κατ’ οίκον επίσκεψη του γιατρού τόσο εύκολη όσο το να καλέσουμε ένα ταξί με το κινητό μας.

Η χρήση της νέας υπηρεσίας μάλιστα θυμίζει ακριβώς αυτό, Taxibeat για γιατρούς. Ο χρήστης, μέσω της εφαρμογής για το Android ή iOS κινητό του, διαλέγει τον γιατρό ή νοσηλευτή που επιθυμεί ανάμεσα στους συνεργαζόμενους με την υπηρεσία επαγγελματίες, με βάση τα κριτήρια όπως ειδικότητα, ύψος αμοιβής, ξένες γλώσσες, βιογραφικό, κλπ. ο οποίος και πραγματοποιεί κατ’ οίκον επίσκεψη στο χώρο του ασθενή μέσα στις επόμενες δυο ώρες.

Η υπηρεσία λειτουργεί πιλοτικά στην Αθήνα με 30 Ιατρούς διαφόρων ειδικοτήτων και έχει πλάνο επέκτασης σε περισσότερες περιοχές στην Ελλάδα εντός του 2017.

Την εφαρμογή οι ασθενείς μπορούν να την κατεβάσουν για Android συσκευές  εδώ από Google Play Store.

Τεχνολογικά τα επόμενα  βήματα της Blueline είναι η εξέλιξη της τεχνολογίας με τη βοήθεια των Artificial Intelligence και Machine Learning στην τηλεδιάγνωση, οι οποίες μπορούν να αλλάξουν ριζικά τον τρόπο παροχής της πρωτοβάθμια περίθαλψης.

Η ομάδα συμμετείχε στον διαγωνισμό του Disrupt Greece γιατί θα τους δώσει την  απαραίτητη δημοσιότητα και τα χρηματικά έπαθλα, αλλά κυρίως τις απαραίτητες συμβουλευτικές υπηρεσίες σε όλα τα επίπεδα  προκειμένου να στηθεί μια εταιρία επιχειρηματικά σωστά και που θα βοηθήσουν σημαντικά στην εξέλιξη της υπηρεσίας τους.

«Ο διαγωνισμός σε όλα τα επίπεδα ήταν εντυπωσιακός. Ξεκινώντας από το διήμερο training με τον Ihsan Elginεξέχουσα προσωπικότητα του startup οικοσυστήματος της Κωνσταντινούπολης και τελειώνοντας με το final event – Live Challenge όπου είχαμε την ευκαιρία να παρακολουθήσουμε της προσωπικότητες όπως ο Jeff Hoffman, Απόστολος Αποστολάκης, Χρήστος Τσόλκας κ.α.» δήλωσε ο CEO της εταιρείας, Νίκος Ναούμ, στο Fortune.

Εμείς τους ζητήσαμε να απαντήσουν ξανά στις ερωτήσεις του διαγωνισμού, ώστε να τους γνωρίσουμε καλύτερα.

Τι προβλήματα λύνει η εταιρεία σας

Βλέποντας τα προβλήματα της πρωτοβάθμιας περίθαλψης στην Ελλάδα αλλά και σε άλλες χώρες και γνωρίζοντας από πρώτο χέρι τις αδυναμίες των σύγχρονων συστημάτων υγείας, ιδιαίτερα σε ό,τι αφορά στην πρωτοβάθμια περίθαλψη η ομάδα της Blueline φιλοδοξεί να δώσει τη λύση σε αυτό το πρόβλημα, καθιστώντας την λήψη πρωτοβάθμιας περίθαλψης απλή και άμεση.

Ο χρήστης, μέσω της εφαρμογής στο κινητό του, διαλέγει τον γιατρό ή νοσηλευτή που επιθυμεί, με βάση τα κριτήρια όπως ειδικότητα, ύψος αμοιβής, ξένες γλώσσες, βιογραφικό, κλπ. ο οποίος και πραγματοποιεί κατοίκων επίσκεψη στο χώρο του ασθενή μέσα στις επόμενες δυο ώρες.

Ποιοι είναι οι δυνητικοί κίνδυνοι / ρίσκα και πώς σκοπεύετε να τους αντιμετωπίσετε

Δυνητικοί κίνδυνοί και ρίσκα είναι η συνεχιζόμενη πολιτική και οικονομική αστάθεια της Χώρας μας. Τα αντιμετωπίζουμε ανοίγοντας την αγορά για τους Τουρίστες αλλά και μελετώντας τη δυνατότητα να «τρέξει» η ιδέα αυτή και σε άλλες μεγάλες πόλεις της Ευρώπης.

Πώς πιστεύετε ότι το επιχειρηματικό σας σχέδιο θα σας αποφέρει χρήματα

Η Blueline δημιουργεί μια νέα αγορά στο χώρο της πρωτοβάθμιας περίθαλψης και κατ’ οίκον επίσκεψης, προσφέροντας παράλληλα τις πιο ανταγωνιστικές τιμές και δυνατότητα επιλογής του Ιατρού με βάση πολλαπλών κριτηρίων. Στην πορεία η Blueline θα προσφέρει λύσεις για ανάλυση ιατρικών συμπτωμάτων με τεχνικές όπως Artificial Intelligence και παροχή online ιατρικών συμβουλών.

Έχετε την κατάλληλη ομάδα για να εκτελέσετε σωστά την επιχειρηματική σας ιδέα;

Η Ομάδα της Blueline συνδυάζει δεξιότητες που είναι απαραίτητες για την υλοποίηση της ιδέας, όπως ιατρικές τεχνικές, επιστημονικές και επιχειρηματικές δεξιότητες.

Συγκεκριμένα οι συνιδρυτές της Blueline είναι: Νίκος Ναούμ (CEO) με 12χρονη εμπειρία στο χώρο του e-health και e-services, Γιώργος Δημητρίου (CTO) με 10χρονη προϋπηρεσία στο mobile developement , Γιώργος Τεσσέρης – S/WArchitect με 10χρονη προϋπηρεσία στο S/W Development, Επιστήμη Σαχιτζή CMO–Ιατρός – Αναισθησιολόγος , και StartTech Ventures – με πάνω από 10 πετυχημένες startups στο protfolio τους.