Boeing: Eξετάζει νέο «μαχαίρι» ή πάγωμα της παραγωγής των 737 Max

Boeing: Eξετάζει νέο «μαχαίρι» ή πάγωμα της παραγωγής των 737 Max
epa07426646 Ethiopian Airlines Boeing 737 Max 8 (ET-AVM), the same aircraft that crashed in Ethiopia on 10 March 2019, is seen at Bole International Airport in Addis Ababa, Ethiopia, when it was first delivered to Ethiopia on 02 July 2018 (issued 10 March 2019). Ethiopian Airlines Boeing 737 en route to Nairobi, Kenya, crashed near Bishoftu, some 50km outside of the capital Addis Ababa, Ethiopia, on 10 March 2019. All passengers onboard the scheduled flight ET 302 carrying 149 passengers and 8 crew members, have died, the airlines says. EPA/STR
Η παραγωγή των Boeing έχει μειωθεί ήδη από τον Απρίλιο, γεγονός που μπορεί να επιφέρει περικοπές σε θέσεις εργασίας.

Η Boeing υπολόγιζε ότι τα 737 Max θα βρίσκονταν εδώ και μήνες ξανά στους αιθέρες. Καθώς παραμένουν καθηλωμένα και κανείς δεν μπορεί να πει με βεβαιότητα πότε οι ρυθμιστικές αρχές θα δώσουν το πράσινο φως για να χρησιμοποιηθούν και πάλι, o αμερικανικός αεροναυπηγικός κολοσσός εξετάζει την μείωση της παραγωγής ή ακόμη και να την παγώσει.

Σύμφωνα με αποκλειστικό ρεπορτάζ της Wall Street Journal η διοίκηση φαίνεται να θεωρεί πως το πάγωμα της παραγωγής είναι αυτή τη στιγμή η πιο βιώσιμη επιλογή. Το διοικητικό συμβούλιο συνεδριάζει από χθες για το θέμα και ενδεχομένως να προβεί σε επίσημες ανακοινώσεις εντός της ημέρας.

Να θυμίσουμε ότι ήδη έχει μειωθεί η παραγωγή από τον Απρίλιο. Μία νέα μείωση θα πυροδοτούσε περικοπές σε θέσεις εργασίας, ενώ θα επιβάρυνε και τα οικονομικά αποτελέσματα της εταιρείας, αφού οι πάγιες δαπάνες θα πρέπει να μοιραστούν σε μικρότερο αριθμό αεροσκαφών.

Οι ρυθμιστικές αρχές παγκοσμίως καθήλωσαν τα Max τον Μάρτιο ύστερα από αεροπορική τραγωδία στην Αιθιοπία. Ήταν η δεύτερη σε διάστημα πέντε μηνών με το συγκεκριμένο τύπο αεροσκάφους. Είχε προηγηθεί η συντριβή αεροσκάφους της Lion Air στην Ινδονησία. Τα δύο δυστυχήματα άφησαν πίσω τους 346 νεκρούς.