Μπόνους 106 εκατ. δολαρίων για τον «Mr. Google»

Μπόνους 106 εκατ. δολαρίων για τον «Mr. Google»
Photo:

Η καλή οικονομική πορεία της εταιρείας σημαίνει πως ο Έρικ Σμιντ θα δει τα χρήματα στον τραπεζικό του λογαριασμό να αυξάνονται σημαντικά!

Ο τεχνολογικός «κολοσσός» της Google ανακοίνωσε την προηγούμενη εβδομάδα πως η πωλήσεις της στο τελευταίο τρίμηνο του 2013 έφτασαν τα 16,9 δισ. δολάρια, αυξημένες κατά 17% σε σχέση με το 2012.

Δεν είναι τυχαίο λοιπόν που η αμερικανική εταιρεία θέλησε να επιβραβεύσει με ένα «γενναίο» μπόνους 106 εκατ. δολαρίων τον εκτελεστικό πρόεδρο της εταιρείας, Έρικ Σμιντ!

Ο Σμιντ, που υπήρξε CEO της Google από το 2001 ως το 2011, πρόκειται να λάβει 100 εκατ. δολάρια σε «κλειστές» μετοχές τεσσάρων ετών, καθώς και 6 εκατ. δολάρια σε μετρητά. Βέβαια, με δεδομένο ότι η αξία της περιουσίας του εκτιμάται ήδη σε 8,3 δισ. δολάρια, ο Σμιντ μάλλον δεν χρειάζεται το επιπλέον μπόνους.

Ο Σμιντ, που αποτελεί τη «φωνή» της εταιρείας στα μέσα ενημέρωσης, είχε λάβει ένα ακόμη μπόνους 100 εκατ. δολαρίων πριν από τρία χρόνια, ως «αποχαιρετηστήριο» δώρο για την απομάκρυνσή του από τη θέση του CEO της εταιρείας.

Διαβάστε ακόμη: Προς «φιλική» διευθέτηση η διαμάχη Google – Ε.Ε.