Μπορεί η τεχνητή νοημοσύνη να «σώσει» τα smartphone; – Η προσοχή στο Galaxy της Samsung

Μπορεί η τεχνητή νοημοσύνη να «σώσει» τα smartphone; – Η προσοχή στο Galaxy της Samsung
Photo: AFP
Η τελευταία συσκευή της εταιρείας θα διαθέτει ενσωματωμένη, ζωντανή μετάφραση φωνής και κειμένου.

Η Samsung ετοιμάζεται να παρουσιάσει την τελευταία έκδοση του εμβληματικού της smartphone, Galaxy, στις 17 Ιανουαρίου.

Όπως ανέφερε το Bloomberg,  η φετινή εκδήλωση με την ονομασία «Unpacked» για την παρουσίαση της συσκευής συγκεντρώνει μεγαλύτερη προσοχή από ό,τι συνήθως. Αυτό συμβαίνει επειδή πολλοί στον κλάδο θεωρούν τη συσκευή ως μία από τις πρώτες μιας σειράς νέων gadgets που θα (προσπαθήσουν να) αγκαλιάσουν στο έπακρο την τεχνητή νοημοσύνη.

Φέτος, το ντεμπούτο πραγματοποιείται στο Σαν Χοσέ των ΗΠΑ, την «καρδιά» της «έκρηξης» του AI που πολλοί θεωρούν ότι εγκαινιάζει τη σημαδιακή τεχνολογία της επόμενης γενιάς.

Η Samsung παρέμεινε σιωπηλή σχετικά με το τι νέα πράγματα μπορεί να κάνει το τηλέφωνο, που ανεπίσημα ονομάστηκε S24, δίνοντας μια μικρή «γεύση» από τουλάχιστον ένα νέο χαρακτηριστικό:

Η τελευταία της συσκευή θα διαθέτει ενσωματωμένη, ζωντανή μετάφραση φωνής και κειμένου.

Θεωρητικά, αυτό σημαίνει ότι ένας Νεοϋορκέζος θα μπορούσε να καλέσει κάποιον στη Βραζιλία και οι δύο θα ακούσουν τις μητρικές τους γλώσσες, τα αγγλικά και τα πορτογαλικά, σε πραγματικό χρόνο και χωρίς την ανάγκη για μια εφαρμογή τρίτου μέρους, ή ακόμη και για τα δεδομένα να επεξεργαστούν μέσω ενός απομακρυσμένου διακομιστή, όπως υποστηρίζει η εταιρεία.

Το Bloomberg αναφέρει πως ο μεγαλύτερος κατασκευαστής smartphone στον κόσμο φέρεται να συνεργάζεται με μια πληθώρα συνεργατών για να προσθέσει χαρακτηριστικά AI.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Κατά τη διάρκεια της  μεγάλης ετήσιας τεχνολογικής έκθεσης CES στο Λας Βέγκας, η Samsung συνέπραξες με τα Marvel Studios για μια καμπάνια μάρκετινγκ με επίκεντρο το Las Vegas Sphere και με πρωταγωνιστή τον Doctor Strange.

Ακόμα, η Samsung δημοσίευσε ένα preview για τις τεχνικές δυνατότητες του νέου τηλεφώνου, με τίτλο «Zoom with Galaxy AI is coming», υπονοώντας βελτιωμένες λειτουργίες κάμερας.

Οι προοπτικές για τον κλάδο των smartphone

Υπάρχουν και άλλοι λόγοι για τους οποίους το «Unpacked» του 2024 έχει υψηλότερο διακύβευμα από το συνηθισμένο. Οι πωλήσεις τηλεφώνων έχουν μειωθεί τα τελευταία χρόνια, καθώς οι βραδύτερες τεχνολογικές εξελίξεις αποθαρρύνουν τις συχνές αναβαθμίσεις.

Η έλευση της τεχνητής νοημοσύνης μπορεί να αλλάξει την αντίληψη ότι η εποχή των smartphone έχει φτάσει στο απόγειο της και να δώσει τον απαραίτητο ενθουσιασμό στον κλάδο για το 2024.

Σημειώνεται πως η Apple σχεδιάζει να ανακοινώσει τις δικές της προσφορές AI κατά τη διάρκεια του Worldwide Developers Conference τον Ιούνιο. Η εταιρεία των iPhone δοκιμάζει ένα μεγάλο γλωσσικό μοντέλο (LLM) από τις αρχές του περασμένου έτους.

Μένει να δούμε πώς η τεχνητή νοημοσύνη μπορεί να μεταμορφώσει την τηλεφωνική μας εμπειρία.

Η Counterpoint Research εκτιμά ότι περισσότερα από ένα δισεκατομμύριο smartphone με ενσωματωμένη γεννητική AI θα αποσταλούν μέχρι το τέλος του 2027.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ:

Πηγή: Bloomberg.com