Μπορεί να μην πέρασε στο Champions League, όμως η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ ξέρει ακόμη πώς να εξασφαλίζει τεράστια έσοδα

Μπορεί να μην πέρασε στο Champions League, όμως η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ ξέρει ακόμη πώς να εξασφαλίζει τεράστια έσοδα
Manchester United logo is seen on a cap in a store in Krakow, Poland on December 15, 2021 (Photo by Jakub Porzycki/NurPhoto) (Photo by Jakub Porzycki / NurPhoto / NurPhoto via AFP) Photo: AFP
Η ζημιά μειώνεται. Τώρα μένει να φανεί στο γήπεδο εάν θα επιστρέφει στα περασμένα μεγαλεία.

Η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, κάνοντας σήμερα γνωστές τις οικονομικές προβλέψεις της για το 2023, ανέφερε ότι αναμένει υψηλότερα ετήσια κέρδη, παρά το γεγονός ότι η ομάδα της Premier League δεν κατάφερε να πάρει το «εισιτήριο» για το Champions League της τρέχουσας περιόδου.

Αιτία το γεγονός ότι ο αγγλικός σύλλογος ανέφερε καθαρές απώλειες 70,7 εκατομμυρίων λιρών για τους τρεις μήνες έως τις 30 Ιουνίου, σε σύγκριση με τη ζημία 107,7 εκατομμυρίων λιρών ένα χρόνο νωρίτερα.

«Τα οικονομικά μας αποτελέσματα για το 2022 αντικατοπτρίζουν ανάκαμψη από την πανδημία, πλήρη επιστροφή των οπαδών και νέες εμπορικές συνεργασίες που αντισταθμίζονται από αυξημένες επενδύσεις στην ομάδα», δήλωσε ο οικονομικός διευθυντής Cliff Baty.

«Τα αποτελέσματά μας επηρεάστηκαν αρνητικά από την απουσία καλοκαιρινής περιοδείας τον Ιούλιο του 2021, τις εξαιρετικές μεταγραφές και το αυξημένο κόστος κοινής ωφέλειας και τον αντίκτυπο της αποδυνάμωσης της στερλίνας στο χρηματοοικονομικό μας κόστος».

Οι μισθοί αυξήθηκαν επίσης λόγω των μεταγραφών των Κριστιάνο Ρονάλντο, Τζέιντον Σάντσο και Ραφαέλ Βαράν το καλοκαίρι του 2021, αυξάνοντας το κόστος κατά 61,6 εκατομμύρια λίρες, δηλαδή στα 384,2 εκατομμύρια λίρες. Είναι το υψηλότερο ποσοστό στην ιστορία της Premier League, ξεπερνώντας το όριο της Μάντσεστερ Σίτι.

Η Γιουνάιτεντ προέβλεψε συνολικά έσοδα μεταξύ 580 και 600 εκατομμυρίων λιρών για τη φετινή σεζόν, ακόμη και χωρίς το Champions League.

«Η βασική μας αποστολή είναι να κερδίζουμε ποδοσφαιρικούς αγώνες και να διασκεδάζουμε τους φιλάθλους μας», δήλωσε ο chief executive Richard Arnold.