Μπορούν τα πετροδόλαρα να αλλάξουν το όνομα του σταδίου της Ρεάλ Μαδρίτης;

Μπορούν τα πετροδόλαρα να αλλάξουν το όνομα του σταδίου της Ρεάλ Μαδρίτης;

Προκειμένου να ανακαινιστεί, το ιστορικό «Σαντιάγκο Μπερναμπέου» μπορεί σύντομα να μετατραπεί σε «Άμπου Ντάμπι Μπερναμπέου».

Σε αναζήτηση χρημάτων για την ανακαίνιση του ιστορικού σταδίου «Σαντιάγκο Μπερναμπέου» της Ρεάλ Μαδρίτης βρίσκεται ο πρόεδρος της δημοφιλούς ισπανικής ομάδας ποδοσφαίρου, Φλορεντίνο Πέρεθ.

Η ισπανική αθλητική εφημερίδα Marca αναφέρει πως ο Πέρεθ βρίσκεται εδώ και καιρό σε διαπραγματεύσεις με αραβικό fund από τα Εμιράτα, προκειμένου να ανοίξει και πάλι η «κάνουλα» του ρευστού στη Μαδρίτη. Μεταξύ άλλων εξετάζεται και η πώληση του δικαιώματος ονοματοδοσίας του ιστορικού γηπέδου της Ρεάλ για διάστημα είκοσι ετών.

Σύμφωνα με τη Marca, η «βασίλισσα» συζυτά με το επενδυτικό fund IPIC που διευθύνεται από τη βασιλική οικογένεια των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων και προτίθεται να διαθέσει το ποσό του μισού δισ. ευρώ που απαιτείται προκειμένου να ανακαινιστεί το στάδιο της Ρεάλ Μαδρίτης.

Στο πλαίσιο της πιθανής συμφωνίας με την IPIC, το στάδιο θα μπορούσε σε πρώτη φάση να ονομαστεί «Σαντιάγκο Μπερναμπέου Άμπου Ντάμπι» ή «Άμπου Ντάμπι Μπερναμπέου».