Brexit: Τέτοιος στοιχηματικός πυρετός, ούτε για το βασιλικό μωρό!

Brexit: Τέτοιος στοιχηματικός πυρετός, ούτε για το βασιλικό μωρό!

Φωτιά πήραν οι εταιρείες στοιχημάτων με αφορμή το Βρετανικό δημοψήφισμα. Ποιο ήταν το μεγαλύτερο ποσό που κερδήθηκε και ποιό αυτό που χάθηκε; 

Το δημοψήφισμα για την παραμονή ή την έξοδο του Ηνωμένου Βασιλείου σηματοδότησε μια ιστορική στιγμή τόσο για τη Βρετανία και την Ευρώπη όσο και για τους… λάτρεις των στοιχημάτων.

Μεγάλες εταιρείες στοιχημάτων ανέφεραν ότι αυτή η περιόδος, ήταν η πιο έντονη «στοιχηματικά» μετά τα μεγάλα αθλητικά γεγονότα. Επισκίασε τις προηγούμενες εθνικές εκλογές και ακόμα και τα στοιχήματα για το βασιλικό μωρό που στην Αγγλία είναι ένα πραγματικά πολύ σημαντικό και δημοφιλές γεγονός.

«Η βιομηχανία στοιχημάτων στο σύνολό της θα εισπράξει 150 εκατομμύρια λίρες από τα στοιχήματα» όπως εκτιμούν εκπρόσωποι της εταιρείας Paddy Power Betfair.  Αυτό το ποσό υπολογίζεται σε περίπου  200 εκατομμύρια δολάρια.

Το στοίχημα εξάλλου σε αυτή την περίπτωση ήταν πολύ απλό: Επιλέξτε το αν στο Ηνωμένο Βασίλειο θα ψηφίσουν την παραμονή στην Ευρωπαϊκή Ένωση ή την έξοδο από αυτήν.


Σύμφωνα με την Paddy Power Betfair το μεγαλύτερο ποσό που έλαβε ανεξάρτητος παίχτης, ήταν 99.000 λίρες για στοίχημα αξίας 18.000 λιρών .

Οι αποδόσεις που θέτουν οι «bookmakers» προέβλεψαν ότι οι ψηφοφόροι θα επιλέξουν να παραμείνουν στην ΕΕ. Όποιος στοιχηματίζε ότι το Ηνωμένο Βασίλειο θα ψηφίσει υπέρ του Brexit, εξασφάλιζε μεγαλύτερο κέρδος, ειδικά όσο το δημοψήφισμα πλησίαζε.

Συνολικά, η πλειοψηφία έβαζε λίγα χρήματα στο ενδεχόμενο του Brexit ενώ ένας μικρότερος αριθμός ατόμων, τοποθετήσε μεγαλα ποσά στο Bremain.

H εταιρεία στοιχημάτων William Hill, δήλωσε το μεγαλύτερο ποσό σε στοίχημα σχετικά με το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος ήταν 100.000 λίρες. Η παίκτρια, κάτοικος του Λονδίνου, που έβαλε το στοίχημα αυτό, τα έχασε όλα μιας και προέβλεψε ότι οι Βρετανοί θα ψηφίσουν υπέρ του να παραμείνουν στην ΕΕ. Εκπρόσωπος της William Hill ανέφερε πως σε επικοινωνία του με την συγκεκριμένη πελάτισσα, εκείνη δήλωσε «θέλω να εκφράσω τη θλίψη μου για τις ευρύτερες επιπτώσεις του αποτελέσματος, οι οποία είναι πολύ πιο σημαντικές από την προσωπική οικονομική ζημία».

Οι οικονομολόγοι είχαν από καιρό προειδοποιήσει ότι αν επικρατήσει η επιλογή για αποχώρηση από την ΕΕ,  αυτό θα έχει αρνητικό αντίκτυπο γι την οικονομία, το νόμισμα, τις χρηματοπιστωτικές αγορές και τον τομέα των ακινήτων στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Η Βρετανία είναι γνωστή για την δυναμική της αγορά σε ότι αφορά τα τυχερά παιχνίδια, με εκατομμύρια λίρες να παίζονται καθημερινά σε ποδοσφαιρικούς αγώνες και ιπποδρομίες. Ωστόσο οι «bookmakers» ολοένα και επεκτείνονται σε μη-αθλητικά στοιχήματα μιας και βλέπουν ότι αυτά έχουν τρομερή πέραση. Τώρα, ξεκινουν τα στοιχήματα για το  ποιος θα γίνει ο επόμενος πρωθυπουργός της Μεγάλης Βρετανίας.