Business Monitor: Επιστρέφει αυτό το Σάββατο στο Radio 24/7 στους 88,6 με πολλούς καλεσμένους και πλούσια θέματα

Business Monitor: Επιστρέφει αυτό το Σάββατο στο Radio 24/7 στους 88,6 με πολλούς καλεσμένους και πλούσια θέματα
Bασικό θέμα η «μεγάλη φυγή» των Ελλήνων στο εξωτερικό και πώς μπορεί να αναστραφεί το φαινόμενο – Στο στούντιο ο Γιώργος Τσαρούχας της Dialectica, οι Γιώργος Νικολετάκης και Ελίνα Μπαζίνας της 100mentors και η CEO του iMedD, Άννα Μπουσδούκου.

H εκπομπή Business Monitor επιστρέφει αυτό το Σάββατο 13:00 – 14:00 στον «αέρα» του News 24/7 Radio στους 88,6, με τον Τάσο Ζάχο Editor in Chief του FortuneGreece.com.

Αυτό το Σάββατο αναλύουμε το φαινόμενο του Brain Drain ή αλλιώς της μεγάλης φυγής χιλιάδων Ελλήνων στο εξωτερικό τα τελευταία χρόνια. Στην εκπομπή η Ιωάννα Λουλούδη, Editor at Large του FortuneGreece, θα παρουσιάσει αναλυτικά στοιχεία από την έρευνα που δημοσιεύτηκε στο νέο τεύχος του περιοδικού.

Οι επιπτώσεις της «μεγάλης φυγής» είναι ανυπολόγιστες για την Ελλάδα – από το 2008 μέχρι το 2016, μετανάστευσαν 427.000 άτομα, στην πλειοψηφία τους νέα και υψηλής μόρφωσης – και για να μπει τροχοπέδη σε αυτή την αιμορραγία, απαιτείται η επένδυση της χώρας μας στην έρευνα και την καινοτομία, η σύμπραξη δημοσίου και ιδιωτικού τομέα, η σύνδεση εταιρειών με νεοφυείς επιχειρήσεις, καθώς και η επένδυση στους Έλληνες της διασποράς.

Στο στούντιο μαζί μας ο Γιώργος Τσαρούχας της Dialectica, μιας από τις ταχύτερα αναπτυσσόμενες εταιρείες στην Ελλάδα και στην Αγγλία, στο κομμάτι του business networking. Πρόκειται για μια πλατφόρμα διάχυσης γνώσης και πληροφοριών που «κρύβεται» πίσω από μεγάλα επιχειρηματικά deals που διαβάζουμε στα διεθνή ΜΜΕ και αναζητάει συνεχώς ταλέντο στην Ελλάδα.

Επίσης στην εκπομπή Business Monitor αυτό το Σάββατο θα βρεθούν οι Γιώργος Νικολετάκης και Ελίνα Μπαζίνας της 100mentors. Η δική τους πλατφόρμα ενώνει τα πιο λαμπρά μυαλά του πλανήτη με τους νέους που χρειάζονται δυνατούς… μέντορες. Μετρά ήδη περισσότερους από 25.000 εγγεγραμένους μαθητές και πάνω από 5.500 μέντορες από το Harvard και τη NASA μέχρι το CERN.

Tέλος, η Άννα Κύνθια Μπουσδούκου, Δημοσιογράφος και Διευθύνουσα Σύμβουλος του iMedD, μιλάει στην εκπομπή μας για την επόμενη μέρα της δημοσιογραφίας στην Ελλάδα και διεθνώς.  To iMEdD – Incubator for Media Education and Development, ένας μη κερδοσκοπικός οργανισμός που ιδρύθηκε το 2018 με αποκλειστική δωρεά από το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος,  συνιστά ένα πρωτοποριακό για τα ελληνικά δεδομένα εγχείρημα.

Συντονιστείτε στο news24/7 Radio στους 88,6 και στην εκπομπή Business Monitor με τον Τάσο Ζάχο, αυτό το Σάββατο 13:00 – 14:00.