Buterin: Το Ethereum θα φτάσει τα 30.000 δολ. το 2021

Buterin: Το Ethereum θα φτάσει τα 30.000 δολ. το 2021
epa06867758 Russian-Canadian programmer Vitalik Buterin, founder and inventor of the Ethereum mining network and software development platform, along with the associated Ether (ETH) cryptocurrency, speaks at a blockchain event in Zug, Switzerland, 06 July 2018. EPA/VALENTIN FLAURAUD Photo: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Το δεύτερο τη τάξει κρυπτονόμισμα στον κόσμο βάσει κεφαλαιοποίησης, το Ethereum (ETH), έχει προκαλέσει μεγάλη αναστάτωση στην αγορά φέτος.

Την ώρα που γράφονταν αυτές οι γραμμές, σημείωνε άνοδο 8% και ανακτούσε τα επίπεδα των 3.200 δολ. με την κεφαλαιοποίηση του να ξεπερνά τα 377 δισ. δολ.

Ωστόσο, ο ιδρυτής του Ethereum Vitalik Buterin είναι εξαιρετικά bullish για το μέλλον του κρυπτονομίσματος, ειδικά μετά την πρόσφατη αναβάθμιση του London hardfork και την εφαρμογή του EIP-1559.

Κατά τη διάρκεια της συνέντευξής του, ο Buterin δήλωσε ότι αναμένει η τιμή του ETH να δεκαπλασιαστεί.

Δηλαδή, η τιμή ETH θα αγγίξει το επίπεδο των 30.000 δολαρίων μέχρι το τέλος του έτους.

Αυτό σημαίνει ότι το Ethereum (ETH) θα έχει μια εκπληκτική αποτίμηση 3 τρισεκατομμυρίων δολαρίων, καθιστώντας το μεγαλύτερο από όλες τις Big Tech εταιρείες στον κόσμο.

Η «κόντρα»  με το Cardano

Σε ιστορικά υψηλά επίπεδα έφτασε η τιμή του Cardano (ΑDA) την Παρασκευή 19 Αυγούστου, στα 2,54 δολ. ανά νόμισμα (+17%), με τους επενδυτές να αναμένουν την προγραμματισμένη αναβάθμιση του Alonzo – μια κίνηση που θα επιτρέψει την ενσωμάτωση των έξυπνων συμβολαίων και έτσι θα αντιμετωπιστεί αυτό που οι επικριτές του δικτύου περιέγραψαν ως μία από τις πιο εμφανείς ελλείψεις του δικτύου.

Η λειτουργικότητα του έξυπνου συμβολαίου θα επιτρέψει στο Cardano να ενσωματώνει περισσότερες εφαρμογές, συμπεριλαμβανομένων πλατφορμών αποκεντρωμένης χρηματοδότησης (DeFi) για τον αυτόματο δανεισμό και τη διαπραγμάτευση κρυπτονομισμάτων.

Η βελτίωση θα μπορούσε να εκθρονίσει το Ethereum, το οποίο είναι σήμερα ο ηγέτης μεταξύ των blockchains, χάρη στο γεγονός ότι επιτρέπει λειτουργίες έξυπνων συμβάσεων.

Υπενθυμίζεται ότι το Cardano αναμένεται να αναβαθμιστεί τέλος Σεπτεμβρίου – αρχές Οκτωβρίου.

Eπενδυτικό rotation

Αρχικά, το ανοδικό ράλι του Ada εμφάνισε, σε μεγάλο βαθμό, παρόμοια έκρηξη στην αγορά κρυπτονομισμάτων με το Ethereum, τον αντίπαλό τον, που προέβη επίσης σε σημαντική αναβάθμιση.

Στη συνέχεια, το Ada υποχώρησε, όπως επίσης το Bitcoin (BTC), το οποίο πρόσφατα βρέθηκε πάνω από τα 48.000 δολ.

Ωστόσο, το token του Cardano άρχισε να υπεραποδίδει, ενώ η μεταβλητότητα στο Bitcoin αυξήθηκε μετά τη δημοσίευση των πρακτικών της Ομοσπονδιακής Τράπεζας των ΗΠΑ.